Logotips d'organismes oficials

La UNED tindrà aula pròpia a Alcanyís

La capital del Baix Aragó també albergarà la seu de l'Institut de Recerca en Humanitats i Patrimoni Històric, que està adscrit a la universitat a distància

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, i el rector de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), Ricardo Mairal, van presentar divendres a Terol el projecte ‘La UNED y el territorio: la universidad ante el reto de la despoblación’. A l’acte hi van assistir, entre d’altres, l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu. I és que la capital del Baix Aragó tindrà un protagonisme destacat en este projecte, gràcies a la creació d’una aula UNED a Alcanyís, i que a la vegada albergarà la seu de l’Institut de Recerca en Humanitats i Patrimoni Històric, adscrit directament a la citada Universitat.

El projecte ‘La UNED i el territori’ actuarà sobre àrees considerades prioritàries i relacionades amb sectors estratègics de la província. A través d’esta iniciativa s’inicie un projecte destinat a fixar i ampliar la població de la zona. Dins de l’aula universitària d’Alcanyís, que dependrà de la de la capital provincial, s’incorporen dos projectes: per un costat, l’àmplia oferta de formació en grau, accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys i cursos d’extensió universitària, i per un altre, la creació d’un Institut de recerca en Humanitats i Patrimoni Històric, adscrit directament a la UNED, per formar professionals en investigació, catalogació i posada en valor del variat patrimoni local.

Ignacio Urquizu va valorar la proposta de la UNED, i va destacar que “es tracte de dos dels projectes estratègics que més asseguraran futur no sol d’Alcanyís, sinó de tot el Baix Aragó Històric”. L’alcalde va indicar que “estem molt contents perquè l’educació superior arribe per fi a la ciutat amb l’aula estesa de la UNED on es podran cursar els estudis de Grau i Postgrau d’esta universitat”. Urquizu va remarcar que “tindre estudis universitaris era una de les demandes històriques de la ciutat i un dels nostres objectius, que a poc a poc anem complint . Sobre l’Institut adscrit a la UNED, Urquizu va apuntar que “este centre d’Investigació de Patrimoni i Humanitats permetrà situar a Alcanyís en uns pocs anys en un lloc de referència en aquests dos àmbits”.

REDACCIÓ
Mitjans