Logotips d'organismes oficials

Una gimcana pels carrers de quatre pobles commemore el Dia del CRA Tastavins

Les nou aules repartides entre les escoles de La Sorollera, Mont-roig, Pena-roja i Fontdespatla van participar en una divertida gimcana que es va adaptar a les restriccions de la covid-19

Video Thumbnail
Dia del CRA Tastavins
El CRA Tastavins, format pels pobles de Fontdespatla, La Sorollera, Mont-roig i Pena-roja, ha recuperat enguany la seua festa. Això sí. Ho ha fet d'una manera una mica diferent i adaptant-se a les restriccions sanitàries motivades pel coronavirus. Si en passades edicions alumnes i mestres del CRA Ta

El CRA Tastavins, format pels pobles de Fontdespatla, La Sorollera, Mont-roig i Pena-roja, ha recuperat enguany la seua festa. Això sí. Ho ha fet d’una manera una mica diferent i adaptant-se a les restriccions sanitàries motivades pel coronavirus. Si en passades edicions alumnes i mestres del CRA Tastavins es trobaven en un mateix poble, organitzant un munt de propostes i fent una festa de germanor, enguany s’ha impulsat una iniciativa més senzilla però igual d’efectiva. I és que els xiquets del CRA Tastavins han participat en una gimcana pels seus corresponents pobles, mantenint els grups bombolla que s’han respectat durant tot el curs escolar. Una gimcana molt divertida gràcies a la qual inclús els alumnes dels diferents pobles s’han pogut trobar de manera virtual. I és que a través de codis QR i missatges de vídeo gravats, els xiquets i mestres de tot el CRA s’encarregaven d’explicar les proves que calia superar als seus companys d’escola.

El total, nou proves que havien de superar les nou aules que té el CRA Tastavins, i que podien ser de destresa física o d’habilitat mental. Una gimcana que es va fer, de forma coordinada, pels quatre municipis a la vegada. Cira Bel és la directora del CRA Tastavins, i va explicar que «el Dia del CRA Tastavins és una festa que fa molts anys que celebrem», concretament «des de que es va fundar el CRA. La celebrem tots els anys l’últim dijous de maig. És una jornada de convivència entre tots els pobles. L’any passat no vam poder fer res, i enguany hem adaptat una festa del CRA diferent però igual de divertida». La proposta del present 2021 es va adaptar a les restriccions del coronavirus, de tal manera que «els xiquets de cada poble estan fent la gimcana al seu poble». De fet, no es van barrejar ni alumnes de diferents classes, respectant els grups bombolla que s’han mantingut al llarg de tot el curs escolar. Tot i això, l’alumnat s’ho va passar la mar de bé.

Cada classe, en funció de l’edat, havia de superar unes proves de major o de menor dificultat. Les proves estaven repartides per punts singulars de cada municipi. Entre elles, crear figures geomètriques amb fustes i plastilina, explotar globos amb el cul o passar-se una esponja banyada per damunt del cap. A cada punt hi havia penjat un codi QR que, a través d’un dispositiu mòbil que portaven els mestres, obria un vídeo que havien gravat altres companys del CRA Tastavins i que explicava què s’havia de fer per a superar la prova. La directora del CRA Tastavins va concretar que «com al CRA som nou aules, cada aula ha preparat una prova». Entre elles, d’habilitat física, de força o d’aigua, que és una matèria que estan treballant al cicle d’infantil. «Cada aula ha gravat també un vídeo, i allí explicaven com s’havia de superar la prova que havien preparat». D’esta manera, i «tot i que sigue a través d’un vídeo, xiquets i mestres del CRA s’han pogut tornar a veure».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans