Logotips d'organismes oficials
blank

Loubna Jaddi i Pepa Nogués, distingides en el marc dels premis AMIC-Ficcions

Enguany, i per primera vegada, estos premis han creat una categoria dels centres d'Aragó

A la fotografia, d'esquerra a dreta, la professora Pepa Nogués i l'alumna Loubna Jaddi

Els alumnes Bruno Aguilar de l’IES La Llitera i Loubna Jaddi de l’IES Matarranya han estat distingits en els premis AMIC-Ficcions durant la gala que es va viure la tarde del passat divendres 30 de maig. Durant l’acte d’entrega dels premis, el jurat va atorgar el premi a la Millor història d’Aragó a Bruno Aguilar, estudiant de segon de batxillerat de l’institut de Tamarit de Llitera, mentre que la segona Millor història d’Aragó va recaure en l’alumna de l’institut del Matarranya Loubna Jaddi. Durant la gala també es va distingir Germà Ferrer i Pepa Nogués com els professors més motivadors d’Aragó.

Cal destacar que en esta 13ena edició dels premis AMIC-Ficcions, i com a novetat, s’ha constituït el premi territorial específic dels instituts aragonesos, tal i com va comunicar José Ignacio López Susín, director general de Política Lingüística d’Aragó durant la seua intervenció. En total, més de 400 finalistes i professors van seguir un acte que, de la mateixa forma que l’any passat, es va celebrar online per la crisi sanitària del coronavirus.

La participació d’estudiants d’Aragó en els premis AMIC-Ficcions va començar ara fa tres anys de la mà dels estudiants de l’IES Matarranya. De manera progressiva ha anat pujant en participants. De fet, i en l’edició d’enguany, un total de 75 alumnes d’Aragó repartits entre dos centres de secundària han participat en esta iniciativa. Loubna Jaddi ha estat premiada pel seu treball de ficció titulat ‘L’assassí que estimava els llibres’.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank