Logotips d'organismes oficials

La Diputació duplique la inversió en escoles i actuarà en més de 100 centres educatius

L'administració provincial destinarà 550.000 euros dels romanents, que se sumen als 300 que aportarà el Govern d'Aragó

Manuel Rando, president de la DPT, i Felipe Faci, conseller d'Educació i Cultura del Govern d'Aragó, en una fotografia d'arxiu. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha duplicat la inversió per a escometre obres en més de 100 centres educatius de la província, destinant al llarg del present exercici un total de 550.000 euros. Les actuacions s’emmarquen en un conveni de col·laboració amb el Govern d’Aragó, i que comptarà amb un pressupost de 850.000 euros, dels quals 300.000 seran aportats pel Departament d’Educació de l’executiu autonòmic.

D’esta forma, la institució provincial doble la seua contribució gràcies als romanents de tresoreria, “incrementant la inversió en un 50% respecte a l’anterior legislatura”, va indicar el president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, qui va destacar «la necessitat de tindre a punt tots els nostres centres és una prioritat de la institució provincial i supose la millor inversió que pot fer una administració pública: la inversió destinada i orientada als nostres xiquets».

En total, més d’un centenar de centres educatius de tota la província es beneficiaran d’esta col·laboració a través de la qual s’executaran un seguit d’obres de reforma, millora i substitució. Les actuacions previstes se centren en l’adequació d’espais, el condicionament de lavabos, reparació de patis, actuacions en fusteria, a les teulades o a l’exterior, així com treballs d’electricitat.

Al mateix temps, i per segon any consecutiu, la institució provincial ha destinat una partida per a les escoles infantils que depenen de les administracions locals, i el pressupost també ha augmentat, passant de 100.000 a 150.000 euros, «una quantia que seguirem augmentant en els següents pressupostos”, va apuntar Manuel Rando. En este sentit, la Diputació Provincial ha invertit més d’un milió d’euros en matèria d’educació, tenint en compte este conveni, la partida per a les escoles infantils, la seua contribució a la UNED i el projecte Desafío Arraigo Teruel.

REDACCIÓ
Mitjans