Logotips d'organismes oficials

El nou curs escolar començarà el pròxim 8 de setembre i assegurarà la presencialitat de l’alumnat

Educació alabe el gran paper i esforç que ha fet tota la comunitat educativa en la lluita contra la pandèmia. Este curs es recuperen espais comuns, però es mantindrà l'ús obligatori de la mascareta dins de les aules

El conseller Felipe Faci va presentar el nou curs escolar, que comence el 8 de setembre. | Foto: NDM

El nou curs escolar el tenim a tocar. El Departament d’Educació del Govern d’Aragó ha anunciat que el pròxim 8 de setembre més de 157.000 estudiants entre infantil, primària i secundària tornaran a les aules en un curs escolar que s’iniciarà amb la presencialitat de tots els alumnes, a tots els nivells i etapes educatives. El conseller del ram, Felipe Faci, va alabar una vegada més el gran paper i esforç que va fer tota la comunitat educativa al llarg del passat curs escolar, demostrant que les aules són espais segurs. És per això que el curs 2021/22 que començarà en cosa d’una setmana mantindrà “algunes de les restriccions i mesures en la lluita contra el coronavirus”, tot i que algunes altres es flexibilitzaran una mica, donat el procés de vacunació tan avançat que tenim a l’Aragó.

En este sentit, este curs es recuperaran “materials compartits”, tant dins de les aules com en espais exteriors. També es recuperaran alguns espais compartits, com les aules-taller, els laboratoris, les aules de música i tecnologia, mentre que espais d’un ús comú, com ara les biblioteques, s’utilitzaran preferentment per grups estables. Al mateix temps, i donada la importància de les tutories, el conseller d’Educació va recordar que al llarg del present curs escolar “es podran fer tutories personalitzades i individualitzades dins dels centres”. Això sí, prèvia cita. Paral·lelament, algunes de les mesures sanitàries que es van aplicar durant el passat curs se seguiran mantenint. D’esta manera, la mascareta serà obligatòria a partir dels 6 anys, tant en els interiors com en els exteriors.

Aposta per l’escola rural
Aprofitant la jornada de presentació del nou curs escolar, el Departament d’Educació va anunciar el seu compromís per l’escola rural, recordant que al llarg del curs escolar que començarà este pròxim 8 de setembre es mantindran obertes 48 escoles rurals que tenen entre tres i set alumnes. Al mateix temps, des d’Educació també es va anunciar que tot i que el coronavirus ha obligat a destinar molts recursos en matèria preventiva, hi ha previstes inversions en noves infraestructures per a formació. A nivell comarcal, Ràfels ha viscut l’ampliació de les seues escoles amb la construcció d’una nova aula després de viure un important increment de la matrícula en els últims anys. El Matarranya mantindrà obertes totes les aules, tot i que l’aula de La Sorollera (del CRA Tastavins) podria no obrir per falta de xiquets.

R. LOMBARTE / AGÈNCIES
Mitjans