Logotips d'organismes oficials

La Portellada commemora del Dia de la Nena amb un mural per la igualtat

L'alumnat del col·legi ha pintat en la paret del centre educatiu una obra sobre la diversitat

Video Thumbnail
La Portellada commemora del Dia de la Nena amb un mural per la igualtat
El passat 11 d'octubre es va commemorar el Dia de la Nena declarat per la UNESCO. Coincidint amb esta data el col·legi de la Portellada va inaugurar un mural per la igualtat realitzat per tots els xiquets i xiquetes del centre. El mural es titula: "L'oceà de la Igualtat" i en ell es representen mult

El passat 11 d’octubre es va commemorar el Dia de la Nena declarat per la UNESCO. Coincidint amb esta data el col·legi de la Portellada va inaugurar un mural per la igualtat realitzat per tots els xiquets i xiquetes del centre. El mural es titula: “L’oceà de la Igualtat” i en ell es representen multitud de criatures diferents, però iguals en drets. Per a la seua realització, l’alumnat va participar en un taller previ sobre igualtat on van expressar les seues opinions i emocions en forma de dibuixos. En la proposta va treballar el col·lectiu Las Zagalas d’Alcanyís, el qual va fer el disseny final a través de les idees proposades pels alumnes. “Els nens i nenes són una font inesgotable de creativitat i originalitat” explicava l’artista Sara Magallón, “tenien moltes idees, però es repetien els dibuixos marins i vam triar esta idea; perquè quin lloc hi ha més divers que l’oceà, on conviuen multitud d’espècies?”.

Pla d’igualtat
El centre educatiu compta amb un pla d’igualtat, en el qual al llarg de l’any duen a terme diferents activitats. Ja des d’infantil treballen a través de contes cooperatius la igualtat i el llenguatge no sexista. Esmeralda Gallán, tutora de primària, reconeix la importància de treballar des de petits la igualtat perquè “els nens són el present i el futur de la societat, són els que la dirigiran, i si des de petits ells assumixen com una cosa natural la igualtat entre sexes, això esdevindrà en una societat més igualitària i justa per a tots“.

Este mural és la punta de l’iceberg de tot el treball que desenvolupen dins de les aules en relació a este tema. “La nostra filosofia és que els nens participen i siguen els protagonistes”, comptava Susana Tomeo la tutora d’infantil, per això van enfocar el projecte a través de tallers, on van fer tempesta d’idees, van parlar i van debatre”. Amb les idees ben clares es van posar a la feina, perquè van ser també els mateixos alumnes els que van pintar el mural en la paret de l’escola.

A l’acte d’inauguració van estar convidats tots els pares i mares i va comptar amb la participació de l’artista Sara Magallón, del col·lectiu las Zagalas; Gloria Serrat, alcaldessa de la població; Esmeralda Gallan i Susana Tomeo, tutores de l’escola; un representant de l’AMPA i, és clar, els nens i nenes de la població, que van preparar unes paraules i van finalitzar l’acte amb un ball per la igualtat.

La iniciativa ha estat organitzada per l’AMPA de la població amb la col·laboració de l’aula de la Portellada del CRA Alifara i el finançament de l’Ajuntament de la Portellada dins del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans