Logotips d'organismes oficials

Comença el curs a l’aula de la UNED-Alcanyís

Un total de 22 alumnes s'han inscrit a este centre per a cursar 11 estudis diferents. | Foto: NDM

Rando i Urquizu, a les aules de Technopark Alcanyís. | Foto: NDM

L’aula estesa del Centre Associat de la UNED Terol a Alcanyís va començar l’activitat la tarda del 6 d’octubre al Technopark Motorland amb l’acte d’acolliment als nous estudiants, un total de 22, que s’han inscrit en este centre per a cursar 11 estudis diferents. A més, l’aula compta amb 4 professors que impartiran les deu tutories dels graus de Turisme i Administració i Direcció d’Empreses (ADE), així com el curs d’accés a la universitat.

El president de la Diputació de Terol i de la Junta Rectora de la UNED a Terol, Manuel Rando, va assistir a este acte d’acolliment poc després de signar amb l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, el conveni que regula les condicions de funcionament de l’aula extendida, dependent del Centre Associat de la UNED de Terol.

En el conveni es contempla la cessió d’ús gratuïta i amb caràcter indefinit a la UNED de Terol per part de l’Ajuntament dels locals municipals en els quals s’acabarà instal·lant l’Aula Extendida, al Muro de Santiago. No obstant això, i fins a la reforma d’este espai autoritzat per la mateixa universitat a distància, les activitats han començat en l’edifici Dr. Joaquín Repollés de Technopark Motorland, gràcies a una cessió del Govern d’Aragó. Esta aula compta amb dos espais completament equipats amb tots els mitjans necessaris, especialment els equips informàtics que faran possible les tutories a distància.

El president de la Diputació es va felicitar per la culminació d’un procés que va començar amb un “molt viu interès de l’alcalde d’Alcanyís per comptar amb este servei a la seua ciutat”. Rando va assenyalar que va ser el mateix alcalde qui “es va dirigir a mi, a la Diputació de Terol, com la principal entitat finançadora, per a demanar-nos el suport exprés a esta aula que, per descomptat, requerix de la coneguda aportació econòmica. El suport el va trobar immediatament perquè, a més, ell es va mostrar molt disposat a invertir i finançar moltes de les necessitats de l’aula”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, va qualificar el conveni com a “històric” perquè “significa l’arribada dels estudis universitaris a la ciutat d’Alcanyís, una demanda històrica de la ciutadania“. A més, va afegir que des del primer dia ha treballat al costat del Ministeri d’Universitats i la UNED sobre esta possibilitat, ja que la universitat a distància “és la millor forma que arriben els estudis universitaris a Alcanyís. Implica educació a distància, però també té classes presencials, com veurem des d’esta mateixa setmana”.

Urquizu va avançar que l’any que ve “es contractaran més tutors i s’implantaran més carreres“, i va posar l’accent principalment en el grau de magisteri que s’impartirà des del Baix Aragó. “És un projecte que significarà no sols una millora dels serveis públics sinó de la capacitació dels d’Alcanyís i obre tot un món de possibilitats a partir d’ara”.

REDACCIÓ
Mitjans