Logotips d'organismes oficials

El curs escolar es reprendrà dilluns mantenint la presencialitat a les aules

Educació substituirà les baixes de manera immediata per evitar que afecten la docència. Les mestres embarassades es podran acollir al teletreball

El conseller Felipe Faci va anunciar ahir en roda de premsa que l'educació serà presencial a partir del 10 de gener. Foto: NDM

El conseller d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Felipe Faci, va apuntar ahir dimarts, en eixir de la interterritorial, que el curs escolar es reprendrà el pròxim dilluns 10 de gener, tal com estava previst al calendari escolar. La docència es reprendrà de manera totalment presencial, però amb mesures addicionals a les que s’estaven aplicant des de l’inici de curs, per a contribuir a fer dels centres educatius llocs segurs i evitar els contagis dins de les aules. Entre les diverses iniciatives, hi ha mesures organitzatives com la substitució de les baixes de manera immediata, de forma que la docència no quede interrompuda per un contagi o una quarantena, o la recuperació de la possibilitat d’acollir-se al teletreball per a les embarassades.

Per un altre costat, Educació també incorporarà noves mesures higienicosanitàries de forma temporal, mentre continuo l’alt nivell de contagis actual. El conseller va manifestar en roda de premsa que seran decisions puntuals davant la situació que es viu actualment. Entre estes, el conseller va anunciar que es reforçaran els monitors de menjador per a l’etapa d’infantil, ja que parlem de l’alumnat que no es pot vacunar ni porte mascareta. A la vegada, i de forma provisional, se suspendrà la utilització dels espais assignats a les associacions de pares i mares i no es permetrà l’accés de personal aliè al centre, més enllà d’aquell que sigue imprescindible per fer les activitats educatives.

Respecte al període d’adscripció i temps escolars, tota la informació a les famílies interessades es donarà de forma telemàtica, sense que es puga articular cap visita als centres. Les tutories i les reunions de professorat també es prioritzaran de forma telemàtica. En este sentit, el conseller Felipe Faci també va voler fer una crida a la responsabilitat i va recordar que no s’ha de portar un alumne al centre educatiu si presente símptomes compatibles amb el coronavirus. A la vegada, va insistir que per a fer qualsevol activitat a l’interior d’un centre educatiu és imprescindible dur mascareta. Totes estes mesures es veuran reflectides en un document que s’enviarà avui mateix a totes les escoles.

En qualsevol cas, i tot i que la setena onada i la irrupció de la variant Òmicron estan provocant un augment dels casos de coronavirus al conjunt de la societat, el conseller Felipe Faci va traslladar un missatge de confiança i d’agraïment a tota la comunitat educativa pel seu esforç i responsabilitat, compartint dades que demostren el bon comportament dels centres aragonesos en la lluita contra el virus. Per exemple, va recordar, el 67% dels centres on s’ha produït un positiu no n’han tingut cap més entre els contactes estrets dels casos. Proporció que creix fins al 83% per als casos en els quals la incidència ha estat de sol un positiu per cada deu contactes estrets, cosa que demostre que el contagi es produeix fora de les escoles.

REDACCIÓ
Mitjans