Logotips d'organismes oficials

El projecte ‘Monroyo, un pueblo lleno de vida’ vol atraure nous pobladors

Els xiquets de l'escola, davant la caiguda demogràfica que va patir el passat 2021, ha impulsat una iniciativa per atraure nous veïns

Un 'frame' del vídeo que han estat gravant els xiquets de Mont-roig. Foto: NDM

Per primera vegada en una dècada, el Matarranya ha guanyat habitants. Durant el 2021, la comarca va sumar més de 100 nous habitants, trencant així una dinàmica de dotze anys perdent població. En total, 14 municipis van sumar veïns i quatre en van perdre. En este sentit, Mont-roig ha estat el poble més castigat per la reculada demogràfica, ja que en l’últim any ha perdut 14 habitants. Uns números que han alertat els alumnes de l’escola, els quals han decidit fer un audiovisual per demostrar que Mont-roig està viu i així atraure població.

Sota el lema Monroyo, un pueblo lleno de vida, els alumnes de l’escola de Mont-roig, i que formen part del CRA Tastavins, han preparat un vídeo per a atraure gent que estigue disposada a viure al poble. La idea, segons la professora Marta Campo neix a l’àrea de socials. «Estem estudiant la població i van observar que els últims 10 anys ha crescut la població a molts dels pobles, però a Mont-roig no i els xiquets volien fer alguna cosa». Així que van decidir fer un audiovisual, mostrant els privilegis de viure a les zones rurals, i en especial a Mont-roig.

El projecte ha estat impulsat íntegrament pels alumnes, sobretot els més grans, els quals s’han encarregat de triar l’escenari i preparar tot el que fa falta per a produir el vídeo. També han estat els encarregats de reunir els veïns i veïnes que han participat a la gravació. «Ells van tindre la idea de fer un pregó perquè vingués més gent i també ho van escriure», va afegir Campo.

Ara, l’objectiu és acabar d’editar i donar forma per difondre’l a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació del poble, i així complir l’objectiu del projecte: atraure nous veïns. De moment, està previst que el vídeo es pugue donar a conèixer a partir del 18 de març.

REDACCIÓ
Mitjans