Logotips d'organismes oficials

Pena-roja estrene nova ‘Escola Infantil’ en la zona educativa

L'ajuntament va rebre una partida de 120.000 euros procedents del FITE per a fer les obres. L'escola té actualment set alumnes amb la previsió d'una nova incorporació en uns dies

Video Thumbnail
Pena-roja estrene nova 'Escola Infantil' en la zona educativa
Pena-roja ha estrenat nova Escola Infantil. Fa escasses setmanes, el consistori, els pares i el professorat es van encarregar de fer el trasllat de l'espai provisional a esta nova escola, la qual s'ha aixecat davant mateix de l'Escola Pública 'Santiago Ramón y Cajal'. Un espai ample, gran, lluminós

Pena-roja ha estrenat nova Escola Infantil. Fa escasses setmanes, el consistori, els pares i el professorat es van encarregar de fer el trasllat de l’espai provisional a esta nova escola, la qual s’ha aixecat davant mateix de l’Escola Pública ‘Santiago Ramón y Cajal’. Un espai ample, gran, lluminós i molt acollidor que integre menjador, cuina, aula, vàters, zona de descans i un enorme pati interior per a fer multitud d’activitats. L’ajuntament de Pena-roja va disposar d’una partida de 120.000 euros procedent del Fondo de Inversiones de Teruel (FITE) i va posar una mica de romanents per a executar unes obres que es van acabar el passat mes de març. Actualment, l’Escola Infantil té set xiquets amb la previsió d’una imminent nova incorporació, i està gestionada a través de l’Escola Comarcal Sagalets. De cara al pròxim curs, Pena-roja tindrà 11 xiquets de 0 a 3 anys i espere conservar este servei.

Anabel Roda és la regidora d’Educació de l’ajuntament, i va explicar que «estrenar noves instal·lacions sempre és una alegria. És una cosa que des del consistori feia temps que volíem inaugurar. De forma provisional, vam crear un espai que es va adaptar per a les necessitats, i tindre esta nova Escola Infantil tan gran, tan ben comunicada i tan ben il·luminada supose una diferència molt important». Roda va apuntar que «ens hagués agradat estrenar-la a inicis de curs, però això de les obres sempre porte algun contratemps». La nova Escola Infantil ja és una realitat, i Anabel Roda va entendre que «per al poble, tindre un espai que ajude a conciliar la vida familiar i laboral està molt bé». Un servei vital en el món rural, perquè «cal donar facilitats i que els jóvens es queden al poble». Al mateix temps, «i si hi ha alguna família interessada en viure aquí, hem de donar els màxims serveis possibles».

En estos moments, l’Escola Infantil de Pena-roja té 7 xiquets matriculats, encara que com va apuntar la regidora d’Educació, «pareix que tenim nova llavor, i ens han comentat que de cara a les pròximes setmanes entrarà una altra xiqueta a l’escola». Durant els últims anys, Pena-roja ha viscut el seu particular baby boom. En els últims cinc anys han nascut 24 xiquets a la població, destacant la fornada de l’any 2019, que està integrada per nou xiquets i xiquetes i són els que el pròxim setembre entren a l’escola dels grans. María Algueró és professora de l’Escola Infantil de Pena-roja, i va recalcar que «estem molt contents d’estrenar este nou espai. És molt gran, molt ample i els xiquets estan súper contents en el canvi». De fet, «pensava que els hi costaria més l’adaptació. Però des del primer dia, en ser un espai tan gran i tan nou, i on tenien tots els joguets a la seua vista, s’han adaptat molt ràpid».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans