Logotips d'organismes oficials

La Casa de Cultura viu la clausura del Taller Valdenatura II que s’ha dedicat a zones verdes

El Taller d'Ocupació s'ha centrat en la millora i creació de noves zones verdes al poble, sobretot en l'entorn de la Sequiola, així com intervencions en l'heliport i en les conduccions d'aigua

Video Thumbnail
La Casa de Cultura viu la clausura del Taller Valdenatura II que s’ha dedicat a zones verdes
I del Taller d'Ocupació d'Arqueologia de Comarca al Taller Valdenatura II de l'ajuntament de Vall-de-roures. Doble clausura i doble entrega de diplomes presidits per Patricia Utrillas, directora provincial de l'INAEM, en la seua visita al Matarranya el dijous 26 de maig. La Casa de Cultura de la cap

I del Taller d’Ocupació d’Arqueologia de Comarca al Taller Valdenatura II de l’ajuntament de Vall-de-roures. Doble clausura i doble entrega de diplomes presidits per Patricia Utrillas, directora provincial de l’INAEM, en la seua visita al Matarranya el dijous 26 de maig. La Casa de Cultura de la capital comarcal va celebrar l’acte d’entrega dels reconeixements als alumnes que s’han format al llarg d’estos dotze mesos en el Taller Valdenatura II, els quals han fet diferents intervencions enjardinades per la població. Esther Lorente és la directora del projecte, i va mostrar la seua satisfacció per la implicació dels alumnes i per tot el treball que s’ha fet. “L’especialitat del Taller d’Ocupació ha segut jardineria, encara que també hem treballat morters”, i que especialment s’ha centrat en l’adequació de l’heliport, així com una part forestal, centrada en la neteja de zones superficials de les conduccions d’aigua que connecten Pena amb els dipòsits d’aigua del poble.

Bona part de les noves zones verdes que s’han creat les tenim a la Sequiola, però gràcies a este Taller d’Ocupació també s’ha creat un jardí vertical al parc de les escoles. Professorat, alumnes i autoritats municipals van aprofitar la clausura del Taller d’Ocupació per a visitar algunes de les intervencions que s’han fet durant este any de treball i de formació. Sobre el Taller d’Ocupació, Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, va apuntar que “per a natres és una satisfacció impulsar este taller, i l’entrega de diplomes constate que l’alumnat ha obtingut els coneixements necessaris”, una ferramenta que “els servirà per ampliar currículum i tindre més facilitats a l’hora d’accedir al mercat laboral”. Un taller Valdenatura II que també ha servit per “recuperar zones degradades i crear noves zones verdes al poble”. La cara amarga, els actes vandàlics que van patir algunes intervencions que s’han fet a través del Taller d’Ocupació, amb destrosses i algunes pintades.

La clausura d’este Taller d’Ocupació va reunir a la directora provincial de l’INAEM, qui en la seua intervenció va recalcar que “al llarg de l’any 2021 l‘Institut Aragonès de Treball va fer una aposta molt ferma pels Tallers d’Ocupació, amb dos convocatòries que s’han traduït en 34 projectes en tota la província”. Al mateix temps, Patricia Utrillas va afegir que “aquí, l’ajuntament va presentar la segona part d’un projecte que ja va impulsar l’any passat, i que lamentablement, com a conseqüència de la pandèmia, no vam poder visitar“. De fet, el retorn a la normalitat “ha servit per reprendre les clausures dels Tallers d’Ocupació, que pensem que és un moment important, perquè podem veure els resultats dels projectes i recuperar el contacte personal amb tota la gent que integre estos Tallers d’Ocupació”. Des de l’INAEM van animar a comarques i ajuntaments a impulsar tallers d’estes característiques, i des de Vall-de-roures ja van avançar que seguiran presentant idees perquè estos tallers tinguen continuïtat.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans