Logotips d'organismes oficials

24 alumnes de l’IES Matarranya s’examinen d’una EvAU on desapareixen les mascaretes

Un total de 197 estudiants dels centres de Vall-de-roures, Andorra, Casp i Alcanyís s'han presentat a la Selectivitat a la capital del Baix Aragó

L'institut d'Alcanyís ha centralitzat l'EvAU de tot el Baix Aragó i Casp. Foto: NDM

La Selectivitat ha tornat als seus orígens. Enguany, les proves d’accés a la universitat han tornat a Alcanyís per als alumnes de Vall-de-roures, Andorra, Casp i Alcanyís, tal com se solia fer abans de la Covid-19. A més, enguany els alumnes han tingut un respir, ja que no era obligatori l’ús de la mascareta. Una altra de les grans novetats de les proves d’este curs 2021-2022 era que els estudiants havien de tindre totes les assignatures aprovades per a poder fer l’EvAU en primera convocatòria. Des de cap d’estudis de l’IES Matarranya van explicar que els alumnes que s’han examinat anaven molt ben preparats a la Selectivitat, perquè este curs han pogut estudiar tot el temari. Paral·lelament, l’alumnat pendent d’aprovar alguna matèria s’haurà de presentar a l’extraordinària. Estos exàmens seran els dies 4, 5 i 6 de juliol.

En total, han estat 24 estudiants de l’IES Matarranya els que s’han presentat a la coneguda Selectivitat, 13 dels quals són de socials i 11 del batxillerat científic. Maribel Sanz és la cap d’estudis de l’IES Matarranya, i ens comente que “este curs hem tingut alguns canvis. El primer de tots és que ja no fem l’EvAU a Vall-de-roures. Ells preferien que fore aquí, perquè els hi done més tranquil·litat, però no crec que sigue motiu perquè els resultats no siguen positius”. Per un altre costat, la situació viscuda els dos anys anteriors ha ocasionat situacions especials. “A causa de la pandèmia hem tingut algunes realitats que abans no es produïen. Alumnes que estan a segon de batxiller, i que potser és en este curs tan important quan han vist que no és aquí on haurien d’estar, i potser els resultats no són tan satisfactoris com ens agradaria”, destaque Maribel.

Cal recordar que els alumnes que enguany fan la Selectivitat van ser aquells que van acabar 4t d’ESO de forma online i van començar 1r de batxiller d’una forma semipresencial. “Hem estat rígids, ja no només des del professorat, sinó també des d’Educació. A nivell de contingut i notes, ens van permetre algunes excepcions, que era una cosa comprensible”. Però l’educació en línia i la presencial no són el mateix, i els continguts que en el seu dia ja no es van donar a 4t de l’ESO s’han arrossegat els cursos posteriors. Una pandèmia que al seu dia es va traduir en problemes de contagi i salut i que, dos anys després, ha derivat en problemes d’estudis i psicològics que inquieten la comunitat educativa. Maribel Sanz va afegir que “segon de batxillerat és un curs que té com a gran objectiu arribar a l’EvAU. És a continguts, cosa que els alumnes han notat molt” després de dos cursos una mica excepcionals.

I. APARICIO/ R. LOMBARTE
Mitjans