Logotips d'organismes oficials

L’escola infantil “Sagalets” començarà el curs amb nou aules i pujada de preus

El servei passarà de costar 80 euros a 100 euros mensuals

Les aules tornaran a omplir-se a partir del 5 de setembre. | Foto: NDM

L’escola infantil “Sagalets” començarà el curs el pròxim 5 de setembre amb un total de nou aules i, la incorporació d’una aula més a partir de novembre. En total s’esperen al voltant de quaranta nens i nenes d’entre 0 i 3 anys. Segons explicava el conseller delegat de l’àrea de serveis a les persones, Fernando Mallén, és una bona notícia poder conservar els centres educatius de Beceit, Queretes, Fontespatla, La Freixneda, La Portellada, Massalió, Mont-roig, Pena-roja de Tastavins, La Vall del Tormo i Valljunquera un any més tenint en compte la dificultat que suposa mantenir estos serveis educatius en localitats tan petites com les nomenades. “Això va per anys, hi ha cursos que tenim molts nens i en un període molt breu estos se’n van i si no hi ha més naixements ens quedem en mínims”, va explicar Mallén. Així mateix, Fernando Mallén afegia que “ara s’obren sota mínims, però s’espera que durant el curs s’incremente el nombre d’alumnes”. A més, enguany també es disposa de “cinc places per a famílies vulnerables que ajuden a mantenir les aules de l’escola infantil a la comarca”.

Actualment, a la comarca del Matarranya hi ha 4 alumnes en Beceit, 3 a Queretes, 3 més a Fontespatla, La Freixneda, La Vall del Tormo i La Portellada, 7 a Massalió i 5 a Mont-roig i Pena-roja.

Pujades de taxes en els serveis d’esport i escoles infantils
Els usuaris de l’escola infantil comarcal ‘Sagalets‘ notaran per al pròxim curs un increment en les tarifes del servei. Des de l’any 2014 el preu no s’havia actualitzat i era de 80 euros mensuals; per al pròxim curs, que començarà al setembre, el cost serà de 100 euros. Així i tot, des de Comarca recorden que hi ha ajudes per a famílies nombroses, places gratuïtes per a famílies en situació de vulnerabilitat i deduccions fiscals de fins a 1000 euros anuals en la declaració de la renda. Isel Monclús, president comarcal, justificava així les pujades: “sabem que no és un bon moment, però hem de fer un esforç entre tots per a poder quadrar els pressupostos i salvar el servei”.

En els serveis del departament d’esports també s’aplicarà una pujada de les taxes. Es pujarà l’IPC per a adequar la taxa als preus actuals dels carburants i nòmines dels treballadors. Per als ajuntaments també s’incrementarà un 10,2% el preu dels serveis de les quadrilles forestals i del parc de maquinària.

REDACCIÓ
Mitjans