Logotips d'organismes oficials

Els alumnes d’infantil i primària inicien amb entusiasme el col·legi

Els nens i nenes d'entre 3 i 11 anys tornen al col·legi amb les novetats de la nova llei i recuperant la normalitat

Video Thumbnail
Els alumnes d'infantil i de primària afronten amb il·lusió el nou curs
Els nens i nenes d'entre 3 i 11 anys van començar el curs escolar el passat 9 de setembre. Les escoles dels diferents pobles es van tornar a omplir d'alumnes per a arrencar el nou curs 2022-23. Cira Bel, directora del CRA Tastavins, narrava així el primer dia d'escola, “tots tenim molta il·lusió i g

Els nens i nenes d’entre 3 i 11 anys van començar el curs escolar el passat 9 de setembre. Les escoles dels diferents pobles es van tornar a omplir d’alumnes per a arrencar el nou curs 2022-23. Cira Bel, directora del CRA Tastavins, narrava així el primer dia d’escola, “tots tenim molta il·lusió i ganes de tornar a la rutina i a la normalitat”. A Pena-roja de Tastavins van començar uns dies més tard, concretament el dia 13, ja que al poble se celebraven les festes patronals. Aquí, després de tants dies de festa, a algun alumne li va costar aixecar-se per a anar a escola, uns altres, en canvi, altres estaven expectants per a començar. Això sí, una vegada dins de l’aula tots es van contagiar l’alegria per començar un nou curs.

Enguany el curs comença amb canvis a causa de la implantació de la nova llei educativa LOMLOE. La llei entra progressivament este curs, afecta a primer, tercer i cinquè de primària, mentre que els altres cursos continuen treballant amb la llei anterior. “És una mica complicat l’organització dels horaris, en haver dos lleis en vigor”, afirma Bel. En cinquè i sisè tenen enguany una nova assignatura que és “Educació en valors i ciutadania”. I tornen a aparèixer els cicles que agrupen els cursos de dos en dos: primer i segon; tercer i quart, i cinquè i sisè, la qual cosa implica que els alumnes només poden repetir al final de cada cicle.

També canvien els continguts d’algunes matèries i la perspectiva de com s’afronten. Respecte a estos canvis, des del CRA Tastavins s’han adaptat sense molts contratemps, ja que “s’enfoca molt com nosaltres ja educàvem, que és amb el treball en projectes col·laboratius i cooperatius, així que esta nova llei secunda molt la manera de formar que teníem ja en el col·legi”.

Els CRA tenen les aules repartides en diferents pobles, però treballen de manera coordinada. Abans de la pandèmia, les diferents aules tenien una estreta relació i hi havia durant tot el curs, activitats, tallers i jornades conjuntes. Tal com explica Bel per a este curs tenen la intenció de reprendre tot això, “farem les extraescolars obertes a tots els alumnes, excursions a la piscina climatitzada, tallers i hem tornat a sol·licitar l’estada en el CRIET d’Alcorisa. Intentarem fer tot el que fèiem abans de la pandèmia”.

TEXT: MARTA JIMÉNEZ
VÍDEO: ISABEL APARICIO / MARTA JIMÉNEZ
Mitjans