Logotips d'organismes oficials

La Beca Joves Universitaris de Terol repartix 30.000 euros entre 3 estudiants

Les tres beques d'esta II edició, repartides per Caixa Rural de Terol, Fundació Térvalis i Fundació Grup Arcoiris, han anat per a tres noies de la zona del Baix Aragó i el Matarraña.

Marta Quilez, Nerea Micolau i Paula Segura es beneficiaran d'esta beca per als seus estudis universitaris. | Foto: I. Aparicio

Dimecres passat 7 de setembre va tenir lloc a la seu del Grup Arcoiris, a Vall-de-roures, la roda de premsa per a anunciar les tres persones guanyadores de la Beca Joves Universitaris Terol. Estes beques compten amb la participació de Caja Rural de Terol, Fundació Térvalis i Fundació Grup Arcoiris. La Beca Joves Universitaris Terol va dirigida a estudiants de la província de Terol que comencen els seus estudis universitaris, en qualsevol universitat pública espanyola, en el curs 2022/2023.

Han estat tres persones les beneficiàries d’esta beca que comptaran amb fins a 10.000 euros, per a cadascuna de les estudiants, destinats a compensar les despeses de matrícula, estada i material educatiu. Entre unes 80 sol·licituds, les tres persones seleccionades són Marta Quilez, d’Andorra, Nerea Micolau, de Beseit i Paula Segura, de Fondespatla. Elles són les que podran gaudir d’esta Beca per a Joves Universitaris per a poder cursar els graus desitjats. Relacions laborals i recursos humans, magisteri de primària i ciències bioquímiques són les tres carreres triades respectivament. A més, esta ajuda econòmica es renovarà anualment fins a la finalització dels seus estudis si l’estudiant complix amb les seues obligacions formatives.

El president del Grup Arcoiris, Delfín Albesa ha estat l’encarregat d’obrir esta roda de premsa “esperem que l’any que ve puguem tornar a renovar les beques per als joves”. Elena Utrilla, del Grup Térvalis afirmava que “és normal que enguany siguem aquí ja les tres persones becades són d’aquí, del Baix Aragó i Matarranya, donar-los l’enhorabona i desitjar-los que aprofiten molt bé esta oportunitat i animar que l’any que ve es continuen multiplicant i es continue veient interès d’esta beca de Joves Universitaris”. José Cuevas, president de Caja Rural intervenia en esta roda de premsaper “agrair a la Fundació Universitària Antonio Gargallo, que ha estat en tot el procés de selecció, ha col·laborat en esta segona convocatòria explicant-nos la seua experiència, preparació i difusió de la missa” i afegia que “lamentablement vivim en el territori en el qual per a poder desenvolupar-nos professionalment i estudiar, hem de sortir de la zona perquè aquí no es pot, i això és un esforç molt important per a les famílies, per la qual cosa Caja Rural de Teruel juntament amb Grup Arcoiris i Fundació Térvalis estem encantats de mantenir-nos enguany en este projecte de beques per a joves universitaris”.

La roda de premsa continuava amb els agraïments de les tres becades, Marta Quilez comentava que “veig esta beca com una gran oportunitat per a afrontar els meus estudis i estic totalment agraïda per ella”. Nerea Micolau assenyalava que esta beca és “un alleujament de cara al futur i als meus pares que són els qui m’anaven a proporcionar els diners per a cursar la carrera”. Per la seua part Paula Segura parla d'”una oportunitat per a sortir de casa, viure una nova experiència, i afrontar una nova etapa”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans