Logotips d'organismes oficials

Les escoles de Vall-de-roures i La Freixneda, premiades en un concurs sobre esport en igualtat

El certamen 'Fotografía y Deporte' que impulse la DGA vol fer reflexionar sobre rols de gènere. S'ha premiat els centres amb material esportiu

L'acte d'entrega dels premis se va celebrar al Pablo Serrano de Saragossa. Foto: NDM

El director general d’Esport del Govern d’Aragó, Mariano Soriano, va presidir el passat dimecres 21 de desembre l’entrega de premis de la tercera edició del concurs Fotografía y Deporte. Es tracte d’una iniciativa que impulse el Departament d’Educació, Cultura i Esport amb l’objectiu de donar visibilitat a les dones esportistes, entenent l’esport com un escenari idoni per arribar a una igualtat de gènere total. A més, i a través d’este concurs, des del departament es busque que l’alumnat reflexione sobre els rols que tenen les dones a l’esport actualment, i donar visibilitat a les esportistes en igualtat de condicions respecte als masculins. A la categoria de fotografia s’ha premiat el CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vall-de-roures, mentre que en el concurs audiovisual, entre els distingits apareix l’aula de La Freixneda del CRA Alifara.

Els premiats han rebut material esportiu per import de 225 euros en el cas del premi de fotografia i 250 en el de curtmetratges. L’acte va comptar amb la presència del professorat, alumnat i famílies dels centres que han resultat guanyadors, així com alguns dels esportistes que participen al programa de xarrades que la Direcció General d’Esport impulse als centres educatius, tant per a promoure la pràctica esportiva com per conscienciar sobre la igualtat d’oportunitats, sense distinció de gènere. Entre elles, apareixen Mar de Gregorio, àrbitre de bàsquet; Maria Mateo, àrbitre de bàsquet; Nuria Mallada, exfutbolista i pescadora esportiva; Marta Fidalgo, àrbitre d’hoquei patins; i Paula Royo, patinadora inline freestyle eslàlom. L’acte es va viure al museu d’art modern i actual Pablo Serrano de Saragossa.

REDACCIÓ
Mitjans