Logotips d'organismes oficials

El procés d’escolarització per al pròxim curs es farà dels dies 10 a 16 de març

L'escolarització serà de forma telemàtica a través de la pàgina web https://educa.aragon.es/en/admision. Educació habilite oficines d'informació i el telèfon 876 036 764 per a guiar en el procés

La directora general de Personal a Educació, Olga Alaustrey, explicant les novetats de tot el procés. Foto: NDM

Les famílies amb fills i filles que entron, per primera vegada, a un centre educatiu de l’Aragó podran demanar plaça per al pròxim curs escolar entre els dies 10 a 16 de març. Seguint la línia dels últims anys, el tràmit serà de forma telemàtica i sense haver de presentar la documentació al centre seleccionat com a primera opció. La directora general de Personal del Departament d’Educació, Cultura i Esport, Olga Alastruey, va explicar que el procés es farà a https://educa.aragon.es/en/admision. Enguany, i segons els registres del cens i del padró, hi ha a Aragó 9.095 xiquetes i xiquets que entraran a P3. El procés manté totes les millores que es van incorporar al llarg dels últims anys. D’aquí que la sol·licitud conjunta de germans al mateix centre comporte l’adjudicació a tots ells d’una puntuació de 4 punts. En el cas que algun germà no obtingués plaça, tots ells podrien ser escolaritzats en una altra escola.

A la vegada, amb l’objectiu de facilitar el procés a les famílies, el Departament d’Educació, Cultura i Esport ha posat a disposició de tots aquells que ho necessiten tota la informació sobre el procés. Ho ha fet a través del portal educa.aragon.es, obrint-se també oficines d’informació per arrimar els ciutadans tota la informació disponible sobre el procés d’escolarització. Estes oficines oferiran informació sobre les característiques dels centres, els barems, el temps límit per a presentar les sol·licituds, les formes que s’han de seguir per a omplir els impresos, la normativa sobre el procés, la documentació que cal aportar o qualsevol altra informació més. Però no sol oferiran suport i informació, sinó que també poden fer el procés informàtic de presentació de sol·licituds a aquelles famílies que per diferents motius, com pot ser l’accés a internet o no poder seguir el procés d’escolarització, no puguen dur-lo a terme.

Baremació
Paral·lelament, la baremació de les sol·licituds rebudes apareixerà una setmana abans de la publicació de les llistes provisionals d’admesos, millorant d’esta manera l’eficàcia del procés i la informació a les famílies, que podran conèixer els punts dels quals disposen a l’hora d’entrar al centre que han triat com a primera opció. Feta esta petició de places, el dia 23 de març es publicarà el llistat de sol·licituds baremades i, superat el període de reclamacions, el divendres 29 de març es procedirà al sorteig públic per dirimir empats. Les llistes definitives estaran a punt el 17 d’abril. La directora general de Personal d’Educació, Olga Alastruey, va recordar que després d’obtindre la plaça, caldrà formalitzar la matrícula, que serà entre els dies 2 i 9 de maig a Educació Infantil i Educació Especial, mentre que a Primària el període de matrícula es fixe entre el 22 i el 26 de juny.

REDACCIÓ
Mitjans