Logotips d'organismes oficials

L’Ajuntament de Vall-de-roures implementarà un projecte dissenyat pels alumnes de Grau Mitjà d’Alcanyís

Una pàgina web per a fer reserves a les instal·lacions esportives de Vall-de-roures, així com la instal·lació wifi de tot l'espai. Este és el projecte que els alumnes del CPIFP Baix Aragó, Alcanyís, van presentar a l'Ajuntament de Vall-de-roures.

Video Thumbnail
Un projecte formatiu d'alumnes podria donar un servei real a l'ajuntament de Vall-de-roures
El Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes del Centre Públic Integrat de Formació Professional Baix Aragó, d'Alcanyís usa el sistema de treball per reptes com a métode d'aprendre pels alumnes de 2n curs. Un tipus de formació, en el qual els estudiants han de buscar clients per a oferir-los

El Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes del Centre Públic Integrat de Formació Professional Baix Aragó, d’Alcanyís usa el sistema de treball per reptes com a métode d’aprendre pels alumnes de 2n curs. Un tipus de formació, en el qual els estudiants han de buscar clients per a oferir-los un servei com si fos real. I és per això, que divendres passat, 17 de març, els estudiants d’este centre, van visitar la capital del Matarranya. Una de les alumnes del CPIFP Baix Aragó, Àfrica García, explica el que han presentat a l’ajuntament de la capital del Matarranya,”hem vingut per empreses per a exposar al client la pàgina web que hem dissenyat i a pressupostar-los una instal·lació wifi per al poliesportiu de Vall-de-roures”. El servei d’instal·lació wifi presentat a l’ajuntament per a les instal·lacions esportives, podria fer-se realitat, tal com comenta l’alcalde de la localitat, Carlos Boné “esta és una de les possibilitats que els alumnes ens van oferir va ser esta i ens va semblar molt bona idea perquè nosaltres en certa manera, ens beneficiem d’una necessitat que teníem i a ells els servia per als seus estudis”, al que afegix que “vam parlar amb els professors i els hi vam platejar les necessitats que teníem nosaltres i ens van dir que podien donar-nos el servei”.

Un tipus de formació, per reptes, que s’acosta més al món professional. Un món que els alumnes trobaran en el seu futur pròxim. Adrián Zúñiga és professor d’informàtica del CPIFP Baix Aragó, “l’aprenentatge se centra en que a l’alumnat se li presenta un repte molt extens i complicat amb el qual han d’aprendre coses per a poder solucionar-ho. Al principi del projecte, no tenien els coneixements per a poder fer-lo, però al llarg del seu desenvolupament, motivats per ajudar a algú de l’entorn, han anat aprenent per a poder-lo dur a terme i poder-ho presentar al client, en este cas a l’alcalde de Vall-de-roures.” Esta metodologia d’ensenyament és tot un èxit entre els alumnes, David Morales, alumne del CPIFP Baix Aragó, manifesta que “amb la metodologia de reptes aprens molt més que tradicionalment amb la professora o el professor explicant en una pissarra i tu prenent anotacions. Així és tot molt més pràctic.”

El dia va transcórrer amb la col·laboració de l’IES Matarranya, en una jornada que no va poder ser més completa i és que abans de presentar els projectes finals a l’ajuntament, la col·laboració entre tots dos cicles formatius va fer que els alumnes tingueren una altra experiència molt real. Tal com declara Zúñiga “vam demanar col·laboració a l’IES Matarranya per a tenir un petit espai i un convit. La idea era fomentar la unitat entre els dos cicles i, a més, per tenir un entorn una mica menys professional, on comunicar-se amb el client, ja que este tipus de relacions també existixen en l’entorn laboral”.

Tota una gran experiència molt motivadora per als alumnes, pel fet que els seus projectes poden veure la llum fora del bolígraf i el paper. En este cas, de la mà de l’ajuntament de Vall-de-roures, que finalment ha acceptat el pressupost per a la instal·lació wifi de la zona esportiva de la localitat.

I. APARICIO/M.JIMÉNEZ
Mitjans