Logotips d'organismes oficials

La Diputació trau una línia d’ajudes per a les escoles de 0 a 3 anys

S'ha destinat una partida pressupostària de 200.000 euros, amb la previsió d'atendre les sol·licituds de 30 escoles infantils

La diputada Susana Traver junto a la alcaldesa de Valdeltormo, Marta Navarro. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha publicat una nova convocatòria d’ajudes dirigida a ajuntaments per a finançar obres menors a les escoles de 0 a 3 anys de la província, i que enguany tindrà una partida pressupostària de 200.000 euros. Esta línia de subvencions s’ha impulsat al llarg d’esta legislatura, i en estos quatre anys s’han destinat un total de 650.000 euros. Les bases publicades al Butlletí Oficial de la Província especifiquen que les ajudes es destinaran a l’adequació i millora d’infraestructures de les escoles infantils en actuacions contemplades entre l’1 de setembre de 2022 i el 31 d’agost de 2023. Les obres que es poden incloure són de reparació simple i per a la conservació i manteniment dels equipaments infantils.

La diputada Susana Traver va destacar l’interès que han mostrat els ajuntaments en esta línia de subvenció, recordant que si li partida «la vam engegar amb 100.000 euros, ara en destinem 200.000». I és que cada any «són més els municipis els que es beneficien, a la vora de 30 escoles, i que reben ajudes d’entre 4.000 i 10.000 euros a l’any». Traver va considerar que «les escoles infantils són un servei que assegure igualtat d’oportunitats en xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys i que, independentment del nivell socioeconòmic de les seues famílies, estan acudint a una educació en igualtat de condicions». Un servei que facilite la conciliació familiar i equipare serveis «al món rural a i les grans ciutats».

Els criteris marcats de cara a concedir estes ajudes van per població, de manera que tenen la major puntuació els municipis de 100 habitants o inferior, l’alumnat empadronat en un poble diferent d’on s’està donant el servei, i el pressupost del projecte, tenint prioritat aquells que superen els 10.000 euros. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma exclusiva a través de seu electrònica de la Diputació Provincial, en un termini de 20 dies hàbils i que conten a partir del dia següent de la publicació de la convocatòria. Al Matarranya actualment hi ha 12 municipis amb escola infantil, i el servei s’ofereix a Beseit, Calaceit, Queretes, La Freixneda, Fontdespatla, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, La Portellada, la Vall del Tormo, Vall-de-roures i Valljunquera.

REDACCIÓ
Mitjans