Logotips d'organismes oficials

Els ajuntaments hauran d’assumir dos terceres parts del cost de l’Escola d’Adults

Comarca del Matarranya deixarà d'abonar la seua aportació econòmica, que representava el 33% del cost del servei. La Consultiva d'Alcaldes també va versar sobre el Servei d'Urbanisme

L'últim Consell Consultiu va reunir 14 dels 18 representants municipals del Matarranya. | Foto: I. Aparicio

Els ajuntaments del Matarranya adherits a l’Escola d’Adults hauran de fer un esforç addicional per a conservar el servei als seus municipis corresponents. Així es desprèn de l’últim Consell Consultiu d’Alcaldes, celebrat el 4 de maig passat, en el qual presidència de Comarca del Matarranya va anunciar que deixarà d’abonar la seua aportació econòmica corresponent, i que representava el 33% del cost del servei. D’esta manera, i si fins ara el model de finançament estava repartit a tres parts proporcionals entre Comarca, consistoris i aportacions del Govern d’Aragó i la Diputació, ara els ajuntaments costejaran dos terceres parts del servei. La decisió va eixir per abant amb el vot a favor dels alcaldes presents a la reunió, a excepció de Vall-de-roures, que es va abstenir en la votació. Este model de finançament s’aplicarà a partir de setembre.

Isel Monclús és el president de Comarca del Matarranya, i va destacar que “el dia que vam aprovar els pressupostos del Consell Comarcal ja vam explicar que les despeses corrents no paraven de pujar, de manera que calia adaptar la prestació de serveis a les circumstàncies del moment. I en este cas, li ha tocat a l’Escola d’Adults”. La proposta aprovada al Consell Consultiu d’alcaldes desgrane que ara els ajuntaments pagaran el 66% del servei en qüestió, i que supose una quota fixa del servei i una quantia econòmica en proporció al número d’hores dels professors. Per la seua part, Comarca del Matarranya mantindrà la contractació del professorat i la gestió de l’Escola d’Adults. Paral·lelament, el Consell Consultiu també va aprovar la supressió del Servei d’Urbanisme i va informar sobre l’adhesió del territori al Consorci de Vies Verdes. Hores abans també hi va haver ple comarcal. En ell es va aprovar el retorn de la Comarca a la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP).

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans