Logotips d'organismes oficials

Caja Rural, Arcoiris i Térvalis llancen la tercera convocatòria de Beques a Jóvens Universitaris

Estes ajudes estan pensades per a estudiants de grau i contemplen becar tota l'etapa universitària, amb un import màxim de 6.000 euros per curs acadèmic

D'esquerra a dreta, Juanjo Moles (Arcoiris), José Cuevas (Caja Rural) i Elena Utrilla (fundació Térvalis). Foto: NDM

Caja Rural de Teruel, en col·laboració amb el Grupo de Empresas Arcoiris i la Fundació Térvalis, han presentat una nova convocatòria de les beques per a Jóvens Universitaris de la província. Estes beques van destinades a estudiants de la província que iniciaran els seus estudis universitaris de grau el curs 2023/2024 a una universitat pública espanyola, i que actualment es troben fent el segon curs de Batxillerat o de Formació Professional de Grau Superior. A diferència d’altres ajudes econòmiques per a estudiants, estes beques mantenen la seua aportació econòmica durant tota l’etapa universitària, sempre i quan complixquen els requisits fixats per les bases. D’esta forma, els receptors d’estes beques tindran la possibilitat de fer inclús pràctiques a les empreses participants, si la titulació universitària és acorde a la seua activitat.

La col·laboració de les empreses participants en esta tercera convocatòria permetrà becar tres estudiants de la província que començaran els estudis universitaris el pròxim curs. La beca contemple els gastos de matrícula, allotjament, llibres de text i ordinador, per un import de un màxim de 6.000 euros per curs acadèmic. A la vegada, enguany, i com a novetat, la beca és compatible amb altres ajudes similars, dirigides a estudiants universitaris. El període de presentació de sol·licituds es manté obert des del 16 de maig al 30 de juny. Per a la valoració de sol·licituds es tindrà en consideració principalment la renda familiar i l’expedient acadèmic de l’alumne previ a l’inici dels estudis universitaris. Les bases completes es poden consultar a les pàgines web de les empreses participants.

A la presentació van assistir José Cuevas Moreno, president de Caja Rural, Elena Utrilla Tresaco, directora de projectes de la fundació Térvalis, i Juan José Moles, director de la fundació Grupo Arcoiris, en representació de les empreses participants. Des de Caja Rural, Cuevas va recalcar que “gràcies a esta nova convocatòria seran onze els estudiants de la província els que han estat designats com beneficiaris de la beca, una ajuda que és possible gràcies a la unió d’entitats amb objectius comuns i que té l’objectiu d’ajudar-los en el creixement personal, acadèmic i professional”. Per la seua part, Elena Utrilla va afegir que “detectat l’interès que desperte la convocatòria d’esta beca després de dos anys d’experiència, ens ha animat a seguir apostant pels jóvens de la província, perquè puguen impulsar el seu talent amb independència dels seus recursos”. D’aquí que “hem introduït millores a la convocatòria d’esta edició i que siguen compatibles amb altres ajudes públiques”.

Des de la Fundació Grupo Arcoiris, i des del Matarranya, Moles va ressaltar que “vam posar en marxa estes beques per ajudar els jóvens en els seus estudis universitaris, perquè som conscients de l’esforç afegit que supose per a les famílies i residents al medi rural que un jove comence els seus estudis universitaris lluny de casa, a qualsevol ciutat espanyola”.

REDACCIÓ
Mitjans