Logotips d'organismes oficials

Alumnes de l’IES Matarranya participen en un intercanvi europeu amb Bèrgam

Durant l'última setmana d'abril, 12 estudiants i dos professores de secundària van participar en esta experiència a través del programa Erasmus+

Estudiants i professors del Matarranya i d'Itàlia, durant l'experiència Erasmus+ que han viscut este curs. Foto: NDM

Del 25 al 30 d’abril, 12 estudiants i dos professores de l’IES Matarranya han anat a Bèrgam dins del programa Erasmus+ KA121SCH. El primer viatge a Bèrgam impulsat des del centre ja es va viure el curs 2021-2022. Tot i això, i en aquella ocasió, l’alumnat no es va poder allotjar amb les famílies italianes de l’institut Paleocapa a causa de la situació postpandèmia que encara existia. Al gener d’este curs, i dins l’intercanvi d’enguany, 12 estudiants de l’institut de Bèrgam van arribar a la comarca del Matarranya i van participar de la vida del centre, de les famílies dels estudiants on s’allotjaven, i inclús de la vida de la comarca.

Ara a l’abril, ha segut l’estudiant del Matarranya qui s’ha pogut allotjar a les cases de les famílies de l’alumnat de Bèrgam, han pogut viure en primera persona les diferències culturals, s’han hagut d’adaptar a una família que no coneixien, comunicar-se amb persones amb una llengua materna diferent i han participat de les classes del centre Paleocapa, un institut amb 1.700 estudiants on s’imparteix una formació mixta entre acadèmica i tècnica, encaminat a l’estudi de la mecatrònica, la informàtica, la robòtica i el tèxtil. Es van sorprendre amb les classes pràctiques de tenyit de teles amb tints naturals o tallat amb làser, però també van observar com es comporten els alumnes a les classes més acadèmiques.

Hi va haver temps per a conèixer Bèrgam, una ciutat industrial però amb un nucli antic molt cuidat. També Milà, el bres de la moda amb la seua grandiosa catedral, El Duomo. Des de l’IES Matarranya van recalcar que “ha estat una experiència molt bona per al nostre alumnat. No oblidem que vivim en un lloc privilegiat, però és una zona rural amb una densitat de població molt baixa i és interessant observar com l’alumne, quan està allà, compare, resol situacions que se’ls plantegen, s’adapten i se’ls obligue a impulsar el pensament crític”.

Des de l’IES Matarranya van considerar que “és molt positiu per al nostre alumnat i tota la comarca poder participar en este programa on no s’aprenen continguts com a tal, però el dia a dia és un repte de competències”. Per això, i a través del programa Erasmus+, “esperem repetir amb esta i altres experiències europees”.

REDACCIÓ
Mitjans