Logotips d'organismes oficials

Els alumnes del CRA Alifara ixen al carrer per a celebrar el dia de les matemàtiques i el dia de la família

Dins del programa Connexió Matemàtica els estudiants han tret els números al carrer. D'esta manera aprenen matemàtiques jugant i, a la vegada, impliquen a les famílies

Video Thumbnail
Alumnes del CRA Alifara ixen al carrer per a commemorar el dia de les matemàtiques i de les famílies
El dia 14 de març va ser el Dia Internacional de les Matemàtiques, per esta raó els alumnes del CRA Alifara van eixir al carrer a jugar amb diferents jocs matemàtics. Un projecte que està dins del programa 'Connexió Matemàtica'. I amb el qual es pretén ensenyar als més menuts que els números estan a

El dia 14 de març va ser el Dia Internacional de les Matemàtiques, per esta raó els alumnes del CRA Alifara van eixir al carrer a jugar amb diferents jocs matemàtics. Un projecte que està dins del programa ‘Connexió Matemàtica‘. I amb el qual es pretén ensenyar als més menuts que els números estan a tot arreu. Tant alumnes, com famílies i professors de La Freixneda, La Portellada, Ràfels i Valljunquera van aprofitar per a celebrar, a més, el Dia de la Família. Ana Caldú és mestra del CRA Alifara i ens explicava en què consistix esta iniciativa, “este programa pretén donar importància a les matemàtiques, veure els valors que aporten a nivell social i demostrar que estem envoltats de matemàtiques“, i afegia que “des de l’escola el que es vol és donar-li importància i fomentar estos valors”.

El Centre CRA Alifara implementa esta iniciativa amb el programa d’innovació ‘Mou Fitxa‘, amb el qual els estudiants entenen la importància dels números i aprenen “fent jocs matemàtics des de l’aula, de manera que a través d’unes matemàtiques senzilles, manipulatives i experimentals donen significat a tots els aprenentatges”. En estes escoles rurals els alumnes aprenen valors, càlcul, atenció i memòria, d’una forma amena i divertida.

D’esta manera, través de diferents jocs, els xiquets aprenen passant-s’ho bé. A més, el dia 15 era el dia de la família, per la qual cosa, pares, mares i veïns d’estos pobles es van animar a participar en esta iniciativa.”Hem extrapolat tots estos aprenentatges al carrer, de manera que els nens juguen als escacs, al tangram… i ho vinculem amb el dia de la família”, comentava Caldú. És una manera d’afavorir i reforçar “la cooperació, la connexió i demostrar la importància de la comunitat educativa” i és que “és un valor molt important perquè s’aprén en l’àmbit familiar”. Va ser un dia especial per a xiquets i adults. A més, gràcies a idees com esta els alumnes aprenen molts conceptes jugant als escacs, al Rummy o al Tangram, entre altres.

ISABEL APARICIO
Mitjans