Logotips d'organismes oficials

Comarca del Matarranya impartix el curs de Monitor de Temps Lliure amb una gran participació

El curs, que consta de 310 hores en total, feia diversos anys que no s'oferia al territori. Una atractiva formació laboral que compta amb un gran nombre d'alumnes.

Video Thumbnail
Comarca del Matarranya imparteix un curs de Monitor de Temps Lliure amb una gran participació
Este passat dilluns ha començat el curs de Monitor de Temps Lliure que s'oferix des de Comarca del Matarranya. Són 24 les persones que fins al dia 30 de juny estaran fent la part teòrica d'este curs per a aconseguir el títol oficial. Un curs que no s'impartia en el Matarranya des de la pandèmia. Nur

Este passat dilluns ha començat el curs de Monitor de Temps Lliure que s’oferix des de Comarca del Matarranya. Són 24 les persones que fins al dia 30 de juny estaran fent la part teòrica d’este curs per a aconseguir el títol oficial. Un curs que no s’impartia en el Matarranya des de la pandèmia. Nuri Gasulla, tècnica de joventut de Comarca, afirma contenta que “enguany hi havia interessats i vam fer una mica de publicitat per a veure si sortia grup o no. I sorprenentment, hem tingut molts inscrits, així que estem molt contents i per descomptat hem posat el curs en marxa.”

150 hores teòriques i 160 hores pràctiques és el que tenen al davant estos futurs monitors de temps lliure, sense oblidar la memòria de final de curs. “Dins de les hores teòriques hi ha una petita part que es pot fer en línia“, comenta Gasulla, i recalca que “és important que facen totes les parts, tant la teòrica com la pràctica i, a més, han de fer una memòria final en la qual expliquen que han fet en les seues pràctiques i com s’han sentit com a monitors”. Una vegada superat el curs, “se’ls dona esta titulació oficial, que els permet treballar per tota Espanya i, fins i tot, crec que ara està homologat a nivell europeu”, recorda la tècnica de joventut.

A partir del 30 de juny, molts d’ells començaran les seues pràctiques. Les dates del curs estan pensades perquè els joves hagen acabat els estudis de la universitat o de l’institut i puguen fer ara la part teòrica i començar la part pràctica al més aviat possible. “Qui puga fer les pràctiques enguany, genial, i si no per a l’any que ve. Hi ha un marge de dos anys per a poder fer les pràctiques“, afirma Gasulla. L’escola no està obligada a facilitar als estudiants el lloc on realitzar estes 160 hores pràctiques, però, segons conta la tècnica, “el que fem és donar-los contactes, intentem col·locar-los en diferents espais i ajudar-los el màxim possible perquè puguen fer-les. A la Comarca les poden fer, però no tots, perquè són molts”. Des de l’ens recorden que hi ha molts llocs on fer les pràctiques, “des de campaments al Pirineu, en les ludoteques dels seus pobles o en qualsevol entitat que treballe amb xiquets i oci”.

Este títol avui dia el demanen per a molts llocs de treball, ja siguen campaments, monitors de qualsevol classe o empreses especialitzades en xiquets i oci. “És un curs que te’l demanen en molts llocs. Ho demanen si vols ser monitor de menjador o d’autobús, per a treballar en ludoteques, en centres joves o per a qualsevol classe d’associació relacionada amb el temps lliure. Fins i tot, com a auxiliar de temps lliure, a vegades, també se’ls contracta com a monitor”, comenta Gasulla. Sense anar més lluny, a la Comarca del Matarranya és un perfil molt demandat, sobretot a l’estiu, “és quan més demanda hi ha d’este perfil per a cobrir totes les activitats que fem de temps lliure a l’estiu per als xiquets”. De fet, encara que són molts els monitors formats aquí, “enguany en algun departament sí que s’han necessitat monitors i no es trobaven”, explica la tècnica de joventut.

En relació amb la participació en el curs, des de Comarca afirmen que “ha estat molt bona, pel grup tan gran de persones a les quals estan formant”. Es tracta d’una classe composta per 24 persones, majoritàriament joves menors de trenta anys, encara que “sempre hi ha alguna persona més major que, ja siga perquè li agrada, perquè li interessa per al seu treball o perquè li pot donar oportunitats en un futur, també ve a fer-lo.

I.A / M.J.

 

Mitjans