Logotips d'organismes oficials

410 alumnes comencen el nou curs lectiu a l’IES Matarranya

A l'FP de cuina s'incorpora un projecte experimental de bilingüisme. Els alumnes de 1r realitzaran FOL en anglés

El passat dijous, 7 de setembre, es van iniciar les classes a l'IES Matarranya. Foto: I. Aparicio

Setembre ha arribat i amb ell, les motxilles, els llibres i les classes. L’IES Matarranya ja ha rebut al voltant de 410 alumnes per començar l’any escolar 2023/2024. Un curs en què la nova llei d’educació LOMLOE s’acaba d’implantar, per la qual cosa tots els alumnes ja estudien amb les bases d’esta reforma educativa.

Des del 28 d’agost, l’equip directiu de l’IES Matarranya està treballant per resoldre diferents problemes que han sorgit en l’inici del curs. Un d’ells és la licitació de les rutes d’autobús. Begoña Domínguez, directora de l’IES Matarranya, afirma que “ens han dit que el tema del transport està solucionat, però han tingut molts problemes a Terol amb la licitació de rutes perquè no hi ha autobusos ni conductors”, i afegix que “hem tractant el tema amb planificació, però hi ha hagut canvi de govern i fins a l’1 de setembre no es va nomenar el director provincial, José Luis Castán, i ara el tema està en mans del departament de gestió econòmica”.

Una altra de les problemàtiques que ha sorgit en este curs a l’institut de Vall-de-roures se centrava en la realització de l’optativa de Català a 7a hora. Sobre això, la directora comenta que “l’any passat només era a primer, però este any com a segon entra la LOMLOE, este curs també te català a setena hora”. Una de les coses que més disgusta tant a alumnes com a pares per este canvi a d’horari està relacionat també en el tema del transport, i és que els alumnes que cursen Català es queden sense autobús per tornar a casa seua. “Hem parlat amb el Director Provincial i va comentar que intentaria solucionar-ho amb gestió econòmica, però que hi havia prioritat a les línies d’autobusos, perquè tots els alumnes arribassen als seus centres. Encara que això del Català va admetre que era urgent”, explica la directora del centre.

FP a l’IES Matarranya
A més d’ESO i Batxillerat, l’Institut compta amb una oferta educativa de Formació Professional que consta d’FP Bàsica de Cuina i Restauració, FP de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i una altra FP de Grau Mitjà de Serveis en Restauració. “Sembla que la gent es va animant a fer estes FP, encara que això no acaba de repercutir en l’hostaleria de la zona, perquè estem veient durant tot l’estiu i durant tot el curs que falten cambrers i cuiners. Però la gent està interessada a matricular-se i ja tenim matrícules als dos cursos de Grau Mitjà”, afirma Domínguez. A més, este any i com a novetat s’impartix un projecte experimental de bilingüisme i és que a primer de cuina, l’assignatura de Formació i Orientació Laboral, es realitzarà en anglés.

ISABEL APARICIO
Mitjans