Logotips d'organismes oficials

L’Escola de Música de Calaceit amplie la seua oferta formativa i incorporarà la dansa

El curs musical comence el pròxim dilluns a bona part del territori. L'Escola de Música de Vall-de-roures estrene noves instal·lacions, i des de Pena-roja impulsen una assignatura de ritme per a xiquets

Este dilluns, l'Escola de Música de Calaceit ha impulsat classes de mostra per als futurs alumnes de dansa. Foto: NDM

L’Escola de Música de Calaceit amplie enguany la seua oferta formativa. I ho fa a través de la dansa. De fet, este dilluns es van celebrar diferents classes de mostra, obertes tant a xiquets d’infantil i de primària com a adolescents i adults, amb la finalitat d’aproximar la dansa als veïns de Calaceit i programar diferents assignatures dins de l’aula. Ana Garza forme part de la junta de l’Escola de Música, i va explicar que «Calaceit som una escola menuda però molt dinàmica. La branca instrumental la tenim molt ben coberta. I ara volíem oferir classes de dansa, perquè el moviment i els sentiments van molt lligats a la música». Durant el mes de juny, al final del curs passat, «vam fer una enquesta entre les famílies i els alumnes de l’escola, i vam detectar eixa necessitat». Ara s’ha trobat el perfil idoni de professor, i s’estan acabant de definir els continguts de les assignatures, que treballaran la dansa i el moviment per diferents grups d’edat.

Garza va recalcar que «per a infantil no oferirem dansa clàssica, sinó predansa, que serà un estil de psicomotricitat on el xiquet es mourà lliurement a partir d’un estil de música clàssica». D’esta forma, els xiquets i les xiquetes «aprendran control postural, moviment, a moure’s amb elegància i de forma harmònica». Per als alumnes de primària s’ha pensat en la dansa contemporània, encara que «no se centrarà en un tipus de dansa específic, sinó que rebran pinzellades de les danses clàssiques i, amb elles, que el xiquet pugue expressar els seus sentiments a través del moviment». De cara als adolescents i els adults s’ha pensat oferir classes de danses urbanes. Des de l’Escola de Calaceit van explicar que els continguts podrien variar en funció de les necessitats i interessos de cada alumne, recordant que tots aquells veïns del territori que estiguen interessats en la dansa i el moviment, es poden posar en contacte amb la direcció o la junta. Les classes a l’Escola de Música començaran este dilluns.

Noves aules i molt alumnat
Qui també comence curs musical el pròxim dilluns serà l’Escola de Música de Vall-de-roures. El centre, que té aules adscrites a La Portellada, Beseit, Fontdespatla, Valljunquera i Mont-roig, iniciarà el curs amb una important novetat. I és que les instal·lacions de la capital comarcal estrenen aules, doblant l’espai que tenien fins ara. Una demanda necessària per a la població, que ha vist com l’escola s’havia quedat menuda amb els anys, i veient-se obligada a impartir algunes assignatures a la Casa de Cultura. Enguany, i a falta de matrícules que podrien entrar a última hora, l’Escola de Música tindrà un total de 288 alumnes, que són els millors números que ha tingut l’escola des dels anys de la pandèmia. Paral·lelament, l’Escola de Música de Pena-roja també iniciarà el curs la setmana que ve. Ho farà també amb alguna novetat. La més rellevant, la creació de l’assignatura d’iniciació a ritme i percussió, i que s’estrene este curs amb 9 xiquets.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans