Logotips d'organismes oficials

L’escola musical de Vall-de-roures augmenta tant en instal·lacions com en alumnes

La inauguració de les 5 noves aules duplica els espais disponibles per impartir classes. A més, s'han registrat 70 noves altes quan la mitjana d'altres anys solia estar en 35

Video Thumbnail
'Boom' d'inscripcions a l'Escola de Música de Vall-de-roures, que estrena noves instal·lacions
Noves aules, nous projectes i molts més alumnes. Així comença el curs a l'escola musical de Vall-de-roures. Després de diversos mesos d'obres, les noves instal·lacions ja estan operatives i l'edifici han passat de tindre 5 a 10 aules. Una ampliació molt necessària, ja que entre la quantitat d'alumne

Noves aules, nous projectes i molts més alumnes. Així comença el curs a l’escola musical de Vall-de-roures. Després de diversos mesos d’obres, les noves instal·lacions ja estan operatives i l’edifici han passat de tindre 5 a 10 aules. Una ampliació molt necessària, ja que entre la quantitat d’alumnes i l’àmplia oferta musical, l’espai era insuficient. “Amb el boom de nous alumnes que hem tingut, hauria estat impossible quadrar horaris, perquè hi ha dies que tenim 8 professors alhora, un altre dia en són 7”, afirma Jose Miguel Roig, director de l’escola de música. A més, “al tindre les instal·lacions noves, moltes de les coses que abans somiàvem en poder fer, ara en tindre suficients instal·lacions, podrem posar en marxa diverses assignatures més. Encara no les tenim definides, però podrem realitzar molts més projectes“, afirma content el director.

L’ampliació ha arribat en un gran moment i és que este any l’escola de música ha viscut un boom d’inscripcions. “Cada any per estes dates tenim unes 35 noves altes i a partir d’aquí es produïx un degoteig constant”, comenta Roig, però este any ja compten amb 70 nous inscrits. Un augment d’alumnes espectacular que repercutix de forma directa i positiva en el professorat, “hem hagut d’ampliar el contracte de diversos professors per donar acollida a tota la demanda”, a més, cal explicar que “la idea que portem és començar amb noves assignatures durant este curs i també ens plantejarem cercar nou professorat que siga especialista de les assignatures que plantegem”. Fins a la data compten amb 298 alumnes i no descarten arribar als 300.

Les preferències també estan canviant. Piano, guitarra o classes de cant són apostes assegurades, però “hem observat que este any pràcticament s’ha equilibrat amb altres instruments” i és que “hi ha instruments en què abans no s’hi apuntava ningú, o gairebé ningú, com en els instruments de vent, trombó, la tuba, la trompa… , i este any hem tingut nous alumnes que han volgut començar amb estos instruments, cosa que també és una sorpresa”. S’espera que este any siga molt satisfactori, no només per a l’escola, sinó per a l’Associació Musical Banda Comarcal San Antón, que gestiona i es nodrix de l’escola.

Recordem que l’escola de Música de Vall-de-roures també té aules adscrites a les poblacions de La Portellada, Beseit, Valljunquera, Fondespatla i Mont-roig. Aules que permeten tenir alumnes de diversos llocs de la comarca i, fins i tot, de la Terra Alta.

ISABEL APARICIO
Mitjans