Logotips d'organismes oficials

La meitat de places d’Auxiliars d’Educació Especial que necessite el Matarranya no s’han tret

Educació confirme la contractació de 104 professionals. Un total de 86 professors s'incorporaran de forma immediata. Dos d'ells aniran al CRA Matarranya, un al CRA Algars i un altre al CRA Tastavins. El CRA Alifara es quede, provisionalment, sense auxiliar

La comunitat educativa de La Portellada, concentrada a les escoles ara fa unes setmanes. Foto: NDM

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació de 104 Auxiliars d’Educació Especial per a cobrir les necessitats que precisen algunes escoles i CRAs de la geografia aragonesa. A través d’una ampliació de crèdit de 927.000 euros, es contractarà un total de 104 professionals, dels quals 86 professors s’incorporaran de manera immediata i els 18 auxiliars restants ajudaran a cobrir les necessitats sobrevingudes fins a acabar el vigent curs escolar. Ara bé. Si llegim la lletra menuda, i ateses les necessitats dels quatre CRAs del Matarranya, només quatre de les vuit places que precisen els centres rurals de la comarca quedaran cobertes. De l’altra meitat no se’n sap res. Este mitjà ha tingut accés a l’annex de la tercera convocatòria de places que ha tret el Govern d’Aragó. A la nostra província s’han adjudicat un total de 26 places. La majoria d’elles (un total de 23) són de 27,5 hores setmanals. Hi ha dos places que seran de mitja jornada i una plaça d’educació especial de 35 hores per al Gloria Fuertes d’Andorra.

En el cas del Matarranya, l’annex parle únicament de quatre places que, això sí, seran de jornada completa. S’han adjudicat dos places al CRA Matarranya, una compartida entre Massalió i Calaceit i una assignada exclusivament a l’aula de La Vall del Tormo. Pel que fa al CRA Algars, l’annex parle d’un únic auxiliar que és la plaça compartida entre Lledó i Queretes. El document també fa menció a una plaça que s’assignarà al CRA Tastavins. En concret, la compartida entre Mont-roig i Pena-roja, encara que la més necessària (s’ha demanat un modificació) és la compartida entre Fontdespalta i Pena-roja. Per tant, una de les dos places d’auxiliar d’educació especial del CRA Tastavins quede enlaire, com també la que es va sol·licitar des del CRA Algars per a Beseit. El CRA Matarranya, que va demanar tres places, en tindrà dos. La plaça d’auxiliar d’educació especial que precise el CRA Alifara per a l’aula de La Portellada no s’ha tret.

Dintre dels acords del Consell de Govern, es fa menció a esta ampliació de crèdit i la contractació d’estos professionals. De fet, la DGA ha traslladat que els primers 86 professionals s’incorporaran a 32 centres de la província de Saragossa, 26 a la de Terol i 28 a la d’Osca. De tots ells, 41 professionals aniran als CEIP de la geografia, mentre que 29 s’han assignat per als CRA i uns altres 13 professionals aniran a instituts de secundària. Des de l’autonòmic recalquen que tots estos professionals se sumen als 322 professors que ja estan prestant servei als centres educatius d’Aragó des d’inicis de curs. La gran pregunta és, què passarà amb totes aquelles aules que precisen d’un professional però que, en canvi, no tenen plaça assignada. Fa uns dies, i durant una visita a Alacón, al director general de Personal, Formació i Innovació d’Educació, José María Cabello, se li va preguntar sobre esta qüestió. I la resposta no va ser massa satisfactòria.

Segons ha pogut contrastar este mitjà, des d’Educació s’estan donant els passos necessaris per a cobrir les places que han quedat vacants i serien necessàries. Ara bé. Segurament fins a gener de 2024 no eixiran més places.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans