Logotips d'organismes oficials

Alcorisa tancarà el cicle de trobades de bandes de música que impulse Diputació

Cella, Calamocha, Vall-de-roures, Villarquemado, Calanda, Pena-roja i ara Alcorisa han celebrat trobades per les quals han passat 22 bandes

La banda de Rubielos de Mora, durant la seua actuació a la Trobada Provincial celebrada fa uns mesos al Matarranya. Foto: M. Jiménez

Alcorisa albergarà este dissabte l’última de les trobades de bandes de música patrocinades per la Diputació Provincial este 2023, i en la qual la banda amfitriona estarà acompanyada per les agrupacions de Linares de Mora, Sarrió i Virgen de los Pueyos d’Alcanyís. La localitat ha estat una de les set seus d’enguany, en una proposta consolidada i en la que la institució provincial recolze i promocione la cultura de banda a la província, i busque crear llaços entre els components d’estes agrupacions. El diputat delegat de Cultura, Miguel Iranzo, va recordar que la Diputació és el principal impulsor d’estes trobades, amb una línia de subvenció específica de 35.000 euros, que permet finançar els gastos bàsics d’una trobada com el transport o el menjar. «Gràcies a estes trobades, localitats grans i menudes de la província congreguen nombrosos músics que comparteixen experiències i inquietuds», va defensar el diputat, que també és l’alcalde d’Alcorisa.

En la primera trobada de 2023, l’amfitriona va ser San Roque-Calamocha, que va estar acompanyada per les bandes de La Mata de los Olmos, Utrilles i Calamotxa. Vall-de-roures va acollir la següent cita, el 22 de juliol, i va rebre com a participants a les bandes de Montalbán, Francisco Turull de Queretes i la banda comarcal San Antón en qualitat d’amfitriona. La següent trobada es va viure el 2 de setembre a Pena-roja, on van actuar la Banda Peñarbés i les bandes de Rubielos de Mora i Lira Alcañizana. El 16 de setembre es va organitzar una altra trobada a Calanda, i el dia 23 de setembre li va tocar a Cella. Una setmana més tard, el 30 de setembre, la cita va ser a Villarquemado. Esta no és l’única línia de subvencions que té la Diputació per a ajudar estes agrupacions. Així, la institució provincial convoque cada any una línia de subvenció de 60.000 euros per a les escoles municipals de música.

En uns setmanes, Santa Cecília
Una vegada celebrades les diferents Trobades Provincials de Bandes, que enguany al Matarranya ha tingut concerts per partida doble, arribe la festa de Santa Cecília. La Banda Comarcal San Antón té previst celebrar la patrona dels músics el pròxim 18 de novembre. Enguany el concert se celebrarà a Vall-de-roures, concretament a l’església de les germanes, i es viurà una jornada plena de música i de germanor. Des de Pena-roja, la Banda Peñarbés també celebrarà Santa Cecília el 18 de novembre. Un dia que també vindrà carregat de germanor, perquè enguany es farà un concert conjunt amb la coral de Mont-roig. L’Escola de Música de Calaceit no celebre Santa Cecília, i les seues primeres actuacions les escoltarem durant la celebració de la Fira de l’Oli i per a Nadal. La coral Francisco Turull de Queretes està preparant alguna cosa per a estos dies.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans