Logotips d'organismes oficials

Mont-roig i Pena-roja, de la mà per a celebrar la festa de Santa Cecília

La banda de música Peñarbés i la coral Coriveus van sorprendre als veïns de les dos poblacions amb un concert conjunt

Video Thumbnail
Mont-roig i Pena-roja, de la mà per a celebrar la festa de Santa Cecília
La banda de música Peñarbés i la coral Coriveus s'han unit per a honrar Santa Cecília de manera conjunta. L'església de Mont-roig de matí i l'església de Pena-roja per la tarde van acollir este dissabte, 18 de novembre, dos particulars actuacions que han servit per a obrir els actes en honor a la pa

La banda de música Peñarbés i la coral Coriveus s’han unit per a honrar Santa Cecília de manera conjunta. L’església de Mont-roig de matí i l’església de Pena-roja per la tarde van acollir este dissabte, 18 de novembre, dos particulars actuacions que han servit per a obrir els actes en honor a la patrona dels músics que tindrem pel Matarranya estos dies. La celebració de Santa Cecília va començar a Mont-roig, on els membres de la banda de música, acompanyats també dels integrants de la coral, van recollir per casa a Dani, trombonista que s’incorpore enguany a la Peñarbés. A continuació, actuació a Mont-roig i viatge cap a Pena-roja, on es va celebrar un dinar popular per a tots els músics. Per la tarde es van intercanviar els papers. Primer, actuació a Pena-roja de la Coriveus i la Peñarbés com a protagonistes, i a continuació viatge a Mont-roig on es va celebrar un sopar popular.

María Morera és la directora de la banda Peñarbés i de la coral Coriveus, i va apuntar que «segurament Santa Cecília és el dia en el que fem més coses, perquè és una manera d’agrair als músics tot el treball i esforç que fan durant l’any». Per a celebrar la patrona dels músics, la coral i la banda van preparar un repertori conjunt de tres peces, i que va constar de la banda sonora de la pel·lícula 1492, la conquista del paraíso, la popular Alegria del ‘Cirque du Soleil’, així com la famosa Viva el pasodoble. Un repertori que va funcionar molt bé i que va agradar, tant al públic que de matí va estar al concert de Mont-roig com al que per la tarde es va passar per Pena-roja. Pel que fa a la realitat musical del territori, María Morera va apuntar que «totes les bandes i agrupacions musicals s’han vist castigades per la pandèmia», però a poc a poc «estem tornant a la normalitat».

Una escola a l’alça
La banda de música Peñarbés va fer les seues primeres actuacions l’any 1995 durant les festes majors tant d’Herbers com de Pena-roja, els dos pobles fundadors. Més d’un quart de segle després, i tot i els múltiples alts-i-baixos que ha viscut al llarg del temps, la banda de música té molt bona salut. En estos moments, la banda i l’escola estan integrades per un total de 38 alumnes. Tot i que enguany sol s’ha incorporat un nou músic a la banda, l’escola ha viscut 13 noves altes i en estos moments s’estan oferint classes de solfa, trombó, trompeta, flauta travessera, clarinet, saxo, percussió, així com iniciació a la música, el ritme i la percussió per als més menuts. Durant este estiu la banda Peñarbés ha fet d’amfitriona a la Trobada Provincial de Bandes de la Diputació, i ha actuat a diferents poblacions de la província, com a la Vall del Tormo, Mont-roig, Cuevas de Almudén o Tramacastiel.

I paral·lelament tenim el nou projecte musical de Mont-roig, Coriveus, una coral que està integrada principalment per veïns del poble però també per gent procedent d’altres poblacions, com ara Pena-roja i La Sorollera. Com va recordar María Morera, directora d’este projecte, «la coral està oberta a tots aquells que tinguen interès per la música i per cantar». De fet, molts pocs integrants de la coral tenen formació professional de música i l’èxit d’este projecte, que està integrat per més de 20 veus, és que «ens ho passem molt bé i fem molta música moderna». La coral Coriveus es va estrenar este estiu, i la proposta ha agradat tant que durant estos últims tres mesos no ha parat d’inscriure’s gent. La col·laboració entre la coral de Mont-roig i la banda de Pena-roja ha tingut una gran resposta, d’aquí que no descarten preparar més coses conjuntes en el temps.

I. APARICIO / R. LOMBARTE
Mitjans