Logotips d'organismes oficials

Govern d’Aragó traurà 670 places d’Educació per a unes oposicions que se celebraran a l’estiu

Les inscripcions s'han obert avui i s'oferiran 25 especialitats del cos de mestres i professors. El departament calcule que es presentaran entre 10.000 i 15.000 candidats

El director general de Personal i Formació, José María Cabello, va ser l'encarregat d'anunciar el procés d'oposicions. Foto: NDM

El departament d’Educació, Ciència i Universitats del Govern d’Aragó ha obert la inscripció per a les oposicions que es viuran este estiu, i s’oferiran 670 places dins del procés d’estabilització i reposició de docents a l’Aragó. El director general de Personal, Formació i Innovació del Govern d’Aragó, José María Cabello, va concretar les dades principals de la convocatòria, així com les novetats del procés selectiu. Segons va entendre, un total de 559 les places s’oferiran pel procés de reposició (530 per al cos de mestres i 29 per al cos de Secundària), mentre que les altres 111 s’ofereixen dins del procés simplificat d’estabilització d’interins, la convocatòria del qual es va publicar a finals de l’any 2022. El període d’inscripció per a la convocatòria d’oposicions es tancarà el pròxim 27 de febrer.

En total, es trauran 25 especialitats del cos de mestres, professors de Secundària i professors especialistes en sectors singulars de Formació Professional, Música i Arts Escèniques, a més d’Arts plàstiques i Disseny. En el cas del cos de mestres, convocaran proves pel sistema habitual de concurs oposició per a un total de vuit especialitats, i que seran Educació Infantil (un total de 85 places), Educació Primària (80 places més), Llengua estrangera anglès (90), Llengua estrangera francès (30), Educació Física (75), Música (30), Pedagogia Terapèutica (80) i Audició i Llenguatge (60). Les proves se celebraran al juny a Osca (Educació Infantil i Música), Terol (Educació Primària i Educació Física) i Saragossa (idiomes, Audició i Llenguatge i Pedagogia Terapèutica).

Com a novetat, i en funció del número d’aspirants inscrits, es preveu la possibilitat que algunes especialitats d’Osca i Terol celebren el primer exercici a la capital aragonesa. Per a Secundària, es convocaran 29 places, totes d’especialitats de difícil cobertura, com són Equips Electrònics (16) i Sistemes Electrotècnics i Automàtics (13). La programació didàctica contindrà un mínim de nou unitats i se n’elimine el nombre màxim. A estos 559 llocs de reposició, se sumen 111 més corresponents al procés d’estabilització, que perseguiran reduir la interinitat i contribuir a l’estabilitat de les plantilles als centres educatius, segons va entendre Cabello, un dels objectius del departament d’Educació i Ciència. El director general va estimar que per al procés d’oposicions es poden arribar a presentar entre 10.000 i 15.000 candidats.

Pel que fa al número de tribunals, està previst que se’n creen més de 150, amb una participació d’unes 750 persones. Per a la formació dels mateixos, es donarà preferència als funcionaris de les localitats i províncies on s’impulsen les oposicions.

REDACCIÓ
Mitjans