Logotips d'organismes oficials

El taller d’ocupació Valdenatura III ha acabat amb grans millores a la capital del Matarranya

Onze són els alumnes que han acabat el Taller d'Ocupació de Valderrobres, i entre les intervencions que han realitzat a la localitat, han restaurat els safareigs, han acabat un jardí i han construït uns nínxols al cementiri.

Video Thumbnail
El taller d'ocupació Valdenatura III acaba amb grans millores a la capital del Matarranya
Un any més, ha conclòs el Taller Ocupacional de Vall-de-roures, parlem de Valdenatura III. Una formació de jardineria i construcció, que consta d'un any de durada i que dota els alumnes de dos certificats de professionalitat, un de paleta i l'altre de jardineria. El curs consistix en una part teòric

Un any més, ha conclòs el Taller Ocupacional de Vall-de-roures, parlem de Valdenatura III. Una formació de jardineria i construcció, que consta d’un any de durada i que dota els alumnes de dos certificats de professionalitat, un de paleta i l’altre de jardineria. El curs consistix en una part teòrica i una altra pràctica, gràcies a la qual s’han acomplert diferents actuacions a la capital del Matarranya. Sara Romeo, primera tinent d’alcalde de Vall-de-roures, comenta que “en esta tercera edició s’ha acabat el jardí del carrer Lope de Vega, també s’han restaurat els safareigs municipals, que és un edifici emblemàtic del poble” i, a més, s’han construït uns nínxols al cementiri.

D’altra banda, els alumnes d’este curs també han anat fent actuacions puntuals al llarg de l’any, com la restauració del vandalisme local, pintar murs, condicionar camins forestals, “han netejat la canalització d’aigua del pantà, així com restauració de mobiliari municipal, com poden ser bancs o tanques”, comenta Romeo. I és que, tal com afirma la tinent alcalde, és una feina important que d’una altra manera no podria fer-se, com per exemple ajudar les brigades. I és “una cosa bona per als alumnes, que aconseguixen un certificat professional, i per al poble perquè podem condicionar coses que altrament no podríem fer”.

Onze han estat les persones a finalitzar el curs, les quals han rebut un certificat professional de paleta i un altre de jardineria. Entre ells no hi ha només gent de la capital comarcal, sinó que este curs l’han aprofitat també persones que han vingut de municipis del Matarranya tals com la Torre del Comte o la Freixneda, entre d’altres, “però a més ha vingut gent de fora i s’han quedat a viure aquí, així que este curs està bé, perquè és una forma de consolidar població al nucli rural”. Esta és una formació que, per accedir al mercat laboral, és “molt completa” perquè a més de la part teòrica “fan cursos en diferents empreses que col·laboren, com de conducció de carretons o encofrats, per exemple; a més, hi ha la formació pràctica”, aclareix Romeo.

De cara a continuar fent projectes ocupacionals i formatius com és este de Valdenatura III, des del consistori comenten que “nosaltres com a ajuntament intentem col·laborar perquè surtin estos cursos, perquè ofereixen una formació i, a més, beneficia el poble”. Als pobles sempre hi ha millores que “es volen fer, però que no es pot ni per pressupost ni per la manca de mà d’obra” i, per això, “la nostra idea és continuar fent camps de treball d’este estil”.

Este programa experimental d’Ocupació i Formació, Valdenatura III, s’ha dut a terme gràcies a una subvenció que la capital comarcal ha rebut per part de l’Institut Aragonès d’Ocupació.

I. APARICIO / M. JIMÉNEZ
Mitjans