Logotips d'organismes oficials

Més de 11.000 candidats estan cridats a les oposicions que se celebraran el pròxim mes de juny

A Aragó s'han convocat un total de 670 places i que corresponen a 25 especialitats diferents

Les oposicions del cos de docents se concentraran especialment durant el 22 de juny. Foto: NDM

El departament d’Educació i Universitat del Govern d’Aragó ha rebut un total de 11.143 sol·licituds per als exàmens d’oposició que se celebraran el pròxim mes de juny. Unes oposicions que, segons va avançar el propi departament, es concentraran principalment entre el 15 i el 22 de juny. De fet, els docents que es presenten este estiu a les oposicions per a les especialitats de Matemàtiques i d’Anglès s’examinaran a Terol el pròxim 15 de juny. I per als mateixos dies, Saragossa acollirà les especialitats d’Anàlisi i Química Industrial; Organització i Gestió Comercial; Operacions i equips de productes alimentaris; Dibuix artístic i color; així com Volum i Perruqueria. Des del Govern d’Aragó van recordar que les altres especialitats que s’han convocat a concurs-oposició es concentraran el 22 de juny, i escampades entre Osca, Saragossa i Terol.

En total l’oferta de places ascendirà a 670, de les quals 559 s’ofereixen pel procés de reposició (530 per al cos de mestres i 29 per al de Secundària) i 111 dins del procés simplificat d’estabilització d’interins. En total, s’oferiran 25 especialitats del cos de mestres, professors de Secundària, professors especialistes en sectors singulars de FP, Música i Arts Escèniques i Arts plàstiques i Disseny. En el cas del cos de mestres, s’han convocat proves pel sistema habitual de concurs oposició per a un total de 8 especialitats: Educació Infantil (85), Educació Primària (80), Llengua estrangera anglès (90), Llengua estrangera francès (30), Educació Física (75), Música (30), Pedagogia Terapèutica (80) i Audició i Llenguatge (60). Per a Secundària, són 29 places les que es convoquen, totes especialitats de difícil cobertura: Equips Electrònics (16) i Sistemes Electrotècnics i Automàtics (13).

Als 559 llocs de reposició se sumen 111 més corresponents al procés d’estabilització, que busque reduir la interinitat i contribuir a l’estabilitat de les plantilles als centres educatius, un dels objectius d’Educació, Ciència i Universitats del Govern d’Aragó. Les places corresponen al cos de professors d’ensenyament de Secundària, professors de Música i Arts Escèniques i professors d’Arts Plàstiques i Disseny. En este cas, són 15 les especialitats: Matemàtiques (23), Anglès (12), Anàlisi i Química Industrial (2), Construccions civils i Edificació (4), Organització i Gestió Comercial (8), Organització i projectes de fabricació mecànica (7), Instal·lacions Electrotècniques (9), Operacions i equips d’elaboració de productes alimentaris (4), Procediments de diagnòstic clínic i ortoprotèsic (6), Sistemes i aplicacions informàtiques (16), Piano (5), Dibuix artístic i color (2), Volum (2), Perruqueria (4) i Serveis de Restauració (7).

Pel que fa als tribunals, se’n conformaran més de 150, amb una participació d’unes 750 persones. Per a la formació dels tribunals es donarà preferència als funcionaris de la localitat i província on es fan les oposicions.

REDACCIÓ
Mitjans