Logotips d'organismes oficials

Obert el període per a sol·licitar plaça a les residències d’estudiants del Govern d’Aragó

Les residències Baltasar Gracián de Saragossa i la Ramon y Cajal de l'Almunia de Doña Godina ofereixen un total de 173 places

La directora de Joventut, Cristina Navarro, durant una visita a la residència Baltasar Gracián de Saragossa. Foto: NDM

Des del passat divendres 3 de maig i fins al pròxim 21 de juny està oberta la convocatòria per a sol·licitar plaça en alguna de les residències gestionades per l’Institut Aragonès de Joventut (IAJ) del Govern d’Aragó. En total, hi ha 173 places vacants, de les quals 125 corresponen a la residència Baltasar Gracián de Saragossa i 48 més a la residència Ramon y Cajal de l’Almunia de Doña Godina. En concret, la residència Baltasar Gracián ofereix 36 places en habitació individual amb bany propi, 62 en habitació doble amb bany compartit i altres 4 habitacions dobles i 13 individuals en format apartament. Per la seua part, la residència Ramon y Cajal de l’Almunia té 24 places en habitació individual i 12 en habitacions dobles.

La directora gerent de Joventut, Cristina Navarro, va dir que l’objectiu és que estos dos espais continuen sent “residències de referència” a la comunitat, i va afegir que “vull animar tots els pares, mares, famílies i futurs residents que visiten les nostres instal·lacions i les coneguen de primera mà, perquè seran el refugi de molts dels nostres joves aragonesos durant un període de temps”. A la vegada, Navarro va recordar que “tenim l’objectiu d’arribar al 100% d’ocupació, com en anys anteriors, i continuarem millorant les instal·lacions i els espais comuns”, afegint que enguany també s’han instal·lat plaques solars amb el objectiu de millorar en l’eficiència energètica i així reduir costos i tindre cura del medi ambient.

Sol·licituds i procediment
Des de l’Institut Aragonès de la Joventut recorden que les places lliures es cobreixen al 100% cada any i que s’ofereix servei de pensió completa de dilluns a divendres i d’esmorzar els dissabtes. Els requisits per aspirar a les places apareixen recollits al BOA i inclouen l’abonament d’una fiança de 300 euros. Entre els requisits, destaquen tindre entre 18 i 30 anys el 31 de desembre de 2024, així com estar matriculats en estudis universitaris de grau, màster o doctorat a qualsevol universitat pública o privada o en cursos d’ensenyament superior i cicles formatius de grau mitjà i superior a qualsevol centre docent o privat de l’Aragó durant el curs acadèmic 2024–2025.

A la vegada, entre els requisits cal justificar el domicili habitual en una localitat diferent d’aquella on es trobe el centre on el sol·licitant té previst formalitzar la matrícula, així com acreditar l’aprofitament del curs acadèmic immediatament anterior, mitjançant la superació en convocatòria de juny de, almenys, el 50% dels crèdits o assignatures als estudis en què estigués matriculat. Els sol·licitants podran obtindre 100 punts per a la baremació, i en ella es tindrà en consideració la distància del domicili familiar (màxim 20 punts), l’expedient acadèmic (màxim 40 punts) i la renda familiar (màxim 40 punts).

Les sol·licituds de renovació dels residents del curs acadèmic anterior tindran preferència sobre les sol·licituds de nou ingrés. En el cas d’adjudicació de places disponibles de nou ingrés, tindran preferència els sol·licitants residents a Aragó.

REDACCIÓ
Mitjans