Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya no obrirà matrícules per al primer curs del Grau Mitjà de Serveis

Educació no suprimeix de forma definitiva el cicle al centre educatiu. Els alumnes que passen a segon podran acabar els seus estudis al centre, però no s'oferirà primer per al curs 24/25

Video Thumbnail
L'IES Matarranya no ofertarà primer curs de FP de Serveis en Restauració
Encara hi ha una mica d'esperança per al Grau Mitjà de Serveis en Restauració de l'IES Matarranya. Després que el Ministeri d'Educació del Govern d'Aragó comuniqués la suspensió d'este grau per manca d'alumnat, finalment els alumnes de segon sí que podran acabar els estudis al centre. Així ho apunta

Encara hi ha una mica d’esperança per al Grau Mitjà de Serveis en Restauració de l’IES Matarranya. Després que el Ministeri d’Educació del Govern d’Aragó comuniqués la suspensió d’este grau per manca d’alumnat, finalment els alumnes de segon sí que podran acabar els estudis al centre. Així ho apunta Begoña Domínguez, directora de l’IES Matarranya. “Ens van avisar que ens suprimirien el cicle de serveis definitivament, però al final ens han comentat que, este curs 24-25, no hi haurà matrícula de primer de serveis en restauració, però es mantindrà el segon”. Destaca a més que per al curs 2025/2026 ”si hi ha suficients alumnes interessats en serveis, sí que es podran matricular”.

Des de la direcció de l’IES Matarranya no perden l’esperança, “almenys no s’ha suprimit del tot i queda a l’aire per veure si el següent any hi ha alumnat”, encara que destaquen que “esta parada’ pot ser més perjudicial que beneficiosa, perquè “les persones que volen fer serveis, se n’aniran a Terol”. I és que, a tota la província este grau mitjà només es cursa a Vall-de-roures i a la capital provincial.

La possible pèrdua d’esta formació es tradueix en un problema real, que ja pateix la comarca des de fa anys, parlem de la diferència d’oferta entre l’hostaleria i l’hostalatge de cara al turisme, i és que des dels bars i restaurants denuncien la manca de cambrers. Domínguez afirma que hi ha un interès pels alumnes que acaben l’FP. Uns estudis que agraden i que tenen una gran eixida laboral, encara que tenen unes condicions per treballar no són les millors. L’hostaleria és, sens dubte, “sacrificada”, però el cicle “té sortida”. Per això la directora de l’IES Matarranya conclou dient que “caldria mirar amb els empresaris com millorar això, perquè els bons professionals que surten del centre, pugen cobrir la demanda que hi ha a la zona”.

ISABEL APARICIO
Mitjans