Logotips d'organismes oficials

Els alumnes del Matarranya superen la prova d’accés a la universitat

Tots els estudiants que es van presentar als exàmens de l'EvAU han aprovat. Ara, s'hauran d'apuntar a les carreres universitàries tenint en compte la nota de tall

Alumnes de batxillerat, a les portes de l'institut del Baix Aragó per a fer la selectivitat. Foto: NDM

La setmana passada un total de 6.877 estudiants van fer l’avaluació per accedir a la Universitat (EvAU) a Aragó. Al Matarranya hi havia inscrits un total de 35 alumnes, dels quals 31 són de l’actual promoció i els altres 4 anys anteriors que repetien per apujar nota. Dels 31 que han aprovat este any el Batxillerat, 21 són alumnes que han cursat la branca de Ciències i els altres 10 restants procedeixen de les especialitats d’Humanitats i Ciències Socials. Tot i que, el cap d’estudis de l’IES Matarranya, Luis Lampérez, puntualitzava que d’esta promoció, finalment 3 estudiants es van fer enrere a l’últim moment i no es van presentar a les proves de selectivitat.

Dimecres van sortir les notes i els alumnes ja van poder consultar-les telemàticament. En general, són bons resultats per als estudiants mataranyencs, ja que el 100% han superat la prova. Tot i que aprovar no vol dir que puguen accedir als estudis que desitgen, ja que dependrà finalment de la nota de tall que estableixi cada universitat segons l’oferta de places i el nombre d’alumnes interessats.

Des del 12 de juny, els resultats de l’EvAU poden ser consultats pels estudiants accedint amb les credencials facilitades per la Universitat a la Secretaria Virtual: http://academico.unizar.es/secretaria-virtual, on poden descarregar les paperetes amb les qualificacions. Els qui vulguen una segona correcció hauran de sol·licitar-la entre els dies 13 i 17 de juny. Els qui no sol·liciten segona correcció podran accedir a la papereta definitiva a partir del 18 de juny, els altres hauran d’esperar fins que es publiquin els resultats de la segona correcció, el 25 de juny.

Ja amb els resultats a la mà, els alumnes optaran pels estudis desitjats. Per ajudar-los, Lampérez explica que, “les universitats ofereixen simuladors de nota, perquè depèn de quina carrera vulgues triar compten unes assignatures o altres i també poden ponderar de manera diferent”. I segons explica el cap d’estudis, cada setmana les universitats van publicant les places que es queden sense cobrir i a les quals poden accedir els alumnes que han quedat en llista d’espera. A més, hi ha la possibilitat de presentar-se a una convocatòria extraordinària per apujar nota, serà el 4, 5 i 6 de juliol. Per tant, Lampérez recomana “tindre paciència”, perquè fins al setembre hi pot haver moviments a les llistes d’admesos als diferents estudis universitaris.

Ara, i almenys fins que no ixquen les notes definitives, els estudiants estan descansant. De fet, i com és tradicional, només acabar els exàmens van marxaran a Salou uns dies per celebrar que havien acabat les temudes proves de la selectivitat.

Els alumnes del Matarranya es van desplaçar fins a l’institut d’Alcanyís per fer-ne els exàmens. Foto: NDM

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans