Logotips d'organismes oficials

Comence el procés de preinscripció per a una nova campanya de l’esquí a Valdelinares

Diputació i Govern d'Aragó han traslladat tota la informació a les escoles i instituts de la província. S'hi podran apuntar 1.100 estudiants del territori

Representants de la Diputació, en una imatge d'arxiu en la passada campanya de l'esquí. Foto: DPT

La Diputació Provincial i el departament d’Educació, Ciència i Universitats del Govern d’Aragó han traslladat als centres escolars del territori la convocatòria per a la pròxima campanya d’esquí escolar, amb la previsió d’atendre uns 1.100 alumnes. Enguany, com a novetat, serà imprescindible fer una preinscripció que les escoles i instituts interessats hauran d’omplir i entregar abans del 15 d’octubre. L’any passat hi va haver més demanda que oferta, de forma que els alumnes dels 26 centres escolars que van quedar en llista d’espera tindran prioritat per a esta nova campanya i ja se’ls considere inscrits. Els destinataris de la iniciativa són els escolars de la província d’entre 10 i 16 anys. Sobre esta qüestió, el diputat delegat de Deports a DPT, Miguel Iranzo, va detallar que una vegada s’acabe el procés de preinscripció, i si hi ha més demanda que places disponibles, es farà el sorteig i es comunicarà als instituts i escoles la seua participació a la campanya d’esquí. Una vegada coneguts els beneficiaris, s’iniciarà la inscripció i el corresponent pagament de la quota, un procés que s’haurà de fer abans del 8 de novembre.

Durant la campanya del curs passat, van fer la inscripció un total de 1.894 alumnes de 59 centres educatius. Els participants residiran a la Colònia Polster, a Alcalá de la Selva, un complex turístic propietat de la Diputació, en grups de 90 escolars, de diumenge o dilluns a divendres. Cada grup podrà estar cobert per un sol centre educatiu o més. El desplaçament dels alumnes des del poble d’origen a Alcalá de la Selva anirà a càrrec de la Diputació, així com tots els desplaçaments des de la Colònia Polster fins a les pistes d’esquí. La manutenció inclou esmorzar, dinar, berenar i sopar a les instal·lacions de la Colònia Polster, com també el dinar al restaurant de les instal·lacions de les pistes d’esquí de Valdelinares. També s’hi inclouen monitors titulats d’esquí i de lleure i temps lliure. Els preus també inclouen els materials d’esquí i forfet. La quota d’inscripció per alumne serà de 275 euros, que s’abonarà quan els centres sàpiguen que han estat acceptats. La campanya està previst que tingue una durada de dotze setmanes durant els mesos de gener, febrer i març sempre que les condicions de neu de l’estació d’esquí de Valdelinares siguen favorables.

A través d’esta campanya, la institució provincial vol acostar el deport de l’esquí i els jocs de neu a les escoles i instituts de la província, així com sensibilitzar els escolars en la protecció del medi natural. També es pretén ampliar el currículum que s’imparteix als centres escolars amb activitats deportives i ecològiques que únicament es poden fer en estos entorns, així com fer promoció del territori i de la serra de Gúdar, un destí marcat per la neu.

REDACCIÓ / R. LOMBARTE
Mitjans