Logotips d'organismes oficials

Pena-roja de Tastavins presenta oficialment la III Tastavins Trail

Luis Lizana i Ricardo Blanch van presentar esta edició de la Trail / Foto: JP

La principal novetat d’esta tercera edició és la inclusió de la 32km L’Hereu

El passat dimarts 3 de setembre l’antiga església del Roser de Pena-roja de Tastavins va acollir la presentació oficial de la III Tastavins Trail. Un acte en el qual Luis Lizana, director de la carrera, i Ricardo Blanch, alcalde del municipi, van donar a conéixer com es desenvoluparà enguany la cita esportiva i també quines seran les activitats paral·leles que tindran en el municipi durant els dies 3, 4 i 5 d’octubre.

La principal novetat d’esta tercera edició és la inclusió de la 32km L’Hereu, un nou recorregut pensat expressament per a este esdeveniment i que farà les delícies dels més exigents. “És un recorregut espectacular, amb pics de 1.300 metres i també grans barrancs. Un terreny molt trencat, molt extrem, 100 per 100 Matarranya”, va explicar Lizana, que també va assenyalar que “a més, part d’este recorregut també podran recórrer-lo els afeccionats al senderisme (22 km)”. Al costat d’estos dos nous recorreguts, també es van donar a conéixer altres novetats com els premis per equips i els trofeus per als millors corredors comarcals. “Enguany premiarem tant als corredors locals com a equips. En este segon cas, els equips, de categoria femenina o mixta, hauran d’estar formats per tres esportistes que córreguen per separat cadascuna de les tres carreres”, va apuntar Lizana.

Respecte a actes paral·lels, el programa es manté molt similar al d’edicions anteriors, encara que en esta ocasió els participants i el públic podran gaudir de visites guiades al jardí botànic Flora i d’una exhibició de descens de BTT pel nucli urbà. Evidentment, com en anys anteriors també es podrà visitar Dinópolis, es podrà passejar per la Fira d’Esports i Naturalesa, hi haurà un menjar popular i es realitzaran sortejos de premis per a tots els participants.

També cal destacar que el divendres es presentarà oficialment la II fase del projecte Peñarroya 1300 que suposa la incorporació d’uns 120 quilòmetres de rutes BTT a les ja senyalitzades fins al moment. “Este projecte va per bon camí. Ara mateix quasi està tot acabat i està funcionant bé. És una iniciativa per la qual apostem des de l’ajuntament i creiem que està funcionant bastant bé”, va dir Blanch. Per a aquells que vulguen conéixer les noves rutes, el diumenge 5 a partir de les 10 del matí hi haurà una rodada oberta amb guies explicatius.

En estos moments, unes dos setmanes després d’obrir les inscripcions, des de l’organització van confirmar que el numere d’inscrits seguix el ritme d’anys anteriors i que ja tenen participants de molts punts de la península. Els interessats a inscriure’s el poden fer a través de la pàgina web tastavinstrail.com o de forma presencial a l’Ajuntament i Oficina de Turisme de Peñarroya de Tastavins i diferents establiments de Vall-de-roures, Alcanyís i València.

blank Mitjans blank