Logotips d'organismes oficials

La Diputació de Terol amplia la campanya d’esquí escolar per a evitar exclusions

La diputada provincial i alcaldessa de Valljunquera, Susana Traver, va assegurar que "l'objectiu principal és que ningú quedo fora del programa"

Susana Traver, diputada d'esports i alcaldessa de Valljunquera / Foto: NDM

La campanya d’esquí escolar, programa patrocinat i finançat per la Diputació de Terol per a l’aprenentatge d’aquesta disciplina esportiva i educativa, ha començat amb antelació respecte a exercicis anteriors per a evitar l’exclusió de participants. Aprofitant l’obertura de l’estació de Valdelinares, el programa d’aquest curs s’ha ampliat dues setmanes, aconseguint un total de 14. Donat el notable augment de la participació dels últims anys, i davant la possibilitat que quedaran fora 182 escolars, l’equip de govern ha decidit fer un esforç econòmic perquè cap xiquet/a quede fora d’una activitat que cada vegada té major acceptació.

Atés que els alumnes de la campanya d’esquí escolar pernocten en la Colònia Polster, propietat de la Diputació de Terol, i davant la necessitat d’ajustar-se a la capacitat d’uns 90 participants per setmana, mantindre les 12 setmanes d’anys anteriors haguera provocat l’exclusió de 182 sol·licitants. “El nostre compromís era aconseguir que tots els xiquets i xiquetes de la província que volien participar pogueren fer-ho. La solució més factible, ja que les condicions meteorològiques acompanyaven, era ampliar el temps de la campanya en aquestes dues últimes setmanes lectives del mes de desembre”, ha assenyalat la diputada delegada de Joventut i Esports, Susana Traver.

Dilluns passat, 9 de desembre, 86 xiquets i xiquetes del col·legi Les Annexes de la ciutat de Terol van estrenar una campanya que, habitualment, solia començar al gener. Per tant, el període del programa s’estén en aquesta ocasió des del 9 de desembre fins al 27 de març, respectant el període vacacional de Nadal. L’ampliació ha suposat un increment del pressupost de 50.000 euros, per la qual cosa el programa ascendeix a un total de 300.000 euros que, a més, s’ha optimitzat per a la millora de certs aspectes que demandaven els diferents centres educatius i participants.

Aquestes millores es refereixen a la dotació d’un monitor de temps lliure més, passant de 3 a 4 monitors més la directora, així com l’augment de les retribucions salarials, la reducció d’alumnes que participen cada setmana per a aconseguir una millor organització i oferir millor servei i la posada en marxa d’un servei de taxi perquè atenga possibles circumstàncies sobrevingudes. Susana Traver va apuntar que “l’objectiu és que els escolars que participen en la campanya tinguen realment la qualitat educativa i d’oci que desitgem. Aquest equip de govern mostra així el seu ferm compromís amb l’activitat i les necessitats que es deriven d’aquesta. I així seguirem els pròxims 4 anys, atenent a totes les necessitats que puguen anar sorgint”.

En el Matarraña, la comarca més allunyada de les pistes de Valdelinares, “és encara més alt el percentatge d’alumnes que esquien per primera vegada”. Els del Matarranya podran esquiar durant el mes de març. A la trobada acudiran alumnes del CRA Matarraña, CRA Alifara, CRA Algars, CRA Tastavins i del col·legi de Vall-de-roures i “particularment, encara és millor donar aquesta oportunitat per a aconseguir unir vincles abans que es desplacen a estudiar a l’IES de Valderrobres”.

A aquesta nova edició de la campanya d’esquí escolar s’han acollit un total de 43 centres educatius que suposen 1.232 participants. D’aquests, 1.179 són xiquets i xiquetes i 53 acompanyants. En els últims quatre cursos el nombre de sol·licitants de la campanya d’esquí escolar ha augmentat en més de 300 persones. Cada any, la Diputació de Terol notifica als centres que tenen alumnat entre els 10 i 16 anys quan s’obrin les inscripcions per a apuntar-se a la campanya d’esquí i són les pròpies famílies les que trien inscriure als xiquets i xiquetes.

La campanya d’esquí escolar permet que els escolars de la província de TLaerol puguen gaudir d’una setmana practicant aquest esport. No sols milloren la competència esportiva i milloren el currículum dels centres educatius envoltats d’un paratge natural extraordinari, sinó que es treballa la convivència i la socialització, especialment important en el cas dels alumnes dels Centres Rurals Agrupats (CRAs).

REDACCIÓ
Mitjans