Logotips d'organismes oficials

Carlos Jávega torna a casa i s’emporta el V Duatlón Cross de Híjar

El de Vall-de-roures competeix en el Club Tragamillas Alcanyís que també es va emportar l'or per equips

Jávega va aconseguir el primer lloc a este duatló. / Foto: NDM

La trajectòria de Carlos Jávega, l’atleta de Vall-de-roures que va aconseguir durant la temporada passada el palmarès del mundial, continua enguany a casa. El duatleta ha tornat al Club Tragamillas d’Alcanyís després d’una temporada competint en el Club Triatlón Europa de la capital saragossana. I, a més, continua recollint victòries en el seu podi personal.

Després de penjar-se l’or a casa el passat 31 de desembre, aquest cap de setmana el corredor va participar en una nova prova de la Lliga Ibercaja de Clubs de Triatlón 2020, en la qual també es va aconseguir imposar als més de 140 atletes que van córrer en la cinquena edició del Duatló Cross de Híjar. Un temps total de 1h 17’ 56’’ va marcar Jávega juntament amb el seu company Ejarque, que van travessar la meta junts després de recórrer 31,3 quilòmetres a peu i amb bicicleta en el que el corredor va catalogar com “un duatló especial perquè és el primer en el qual vaig participar fa ja tres anys i en el que vaig quedar en 50a posició”.

El recorregut a peu de la prova va transitar íntegrament pel nucli urbà de la població, desplaçant-se després fins als termes municipals veïns de Samper de Calanda i La Pobla de Híjar. Un trajecte “que destaca perquè la part de córrer se sol fer bastant dura pel seu desnivell, cosa que a mi en concret m’afavoreix”, va admetre Jávega, que va aconseguir mantenir-se al capdavant durant el primer tram i aguantar el recorregut amb bicicleta que, personalment “és el que més em costa”, va explicar. En l’últim recorregut a peu Ejarque i Jávega van reafirmar la seva victòria.

En la classificació per equips, valedora per a la Lliga Ibercaja de Clubs de Triatló, va destacar el club A.O.C. Tragamillas Alcanyís que es va adjudicar la Classificació d’equips masculins per davant de Octavus Triatló – Skoda Zaratecno i Club Triatlón Europa. Precisament, va ser el Club Triatló Europa el que es va fer amb la classificació per equips femenins, seguides de les noies de l’A.O.C. Tragamillas Alcanyís , i de les del (E.M.- L’Olivar). D’aquesta forma, A.O.C. Tragamillas Alcanyís s’està confirmant en aquest inici d’any com el conjunt revelació de la temporada després del seu recent triomf en el Campionat d’Aragó de Duatló Cros per Equips celebrat fa uns dies a Saragossa.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank