Logotips d'organismes oficials

La marxa senderista comarcal tornarà a recórrer els municipis del Matarranya

Torre del Compte acollirà la 19 marxa senderista comarcal el pròxim 15 de març

Cartell 19 Marxa Senderista Comarcal. / Foto: NDM

Un mes queda per tornar a gaudir dels senders de Torre del Compte el pròxim 15 de març. Després d’haver sacsejat pels 18 termes municipals de la comarca del Matarranya, aquesta cita senderista torna a començar el recorregut per totes les localitats en la seva dinovena edició.

Aquest any, la localitat tornarà a Torre del Compte, des d’on partiran els dos recorreguts de 23 quilòmetres i 14 quilòmetres, aproximadament, que donaran inici a la Plaça Major. “Tot i haver donat la volta pels 18 municipis i repetir, la marxa senderista no tindrà res a veure amb l’anterior que es va realitzar a la Torre”, va comentar, Salomé Roquer, tècnica comarcal, “les dues rutes discorreran per camins i llocs totalment diferents”. Aquest any, des de la localitat es partirà cap a alguns dels llocs més emblemàtics de la Torre del Compte. Els diversos recorreguts es desplaçaran fins a la via verda, per on els participants creuaran pel Pont Romà i ‘el Regall’. El recorregut llarg, al seu torn, continuarà fins a la Pedra Caballera, on parteixen els termes municipals de Torre del Compte, Vall de Roures i Queretes. A més de formar part de l’activitat comarcal, l’esdeveniment serà el 20 aniversari de la Marxa pels camins de Torre del Compte.

Altres tants 18 anys faran falta perquè l’esdeveniment torni a passar per tots els municipis, cosa que podria ser factible si es manté la bona salut de la prova any rere any. El nombre d’inscrits, que normalment oscil·la entre els 700 i 900 participants, determina que la marxa senderista comarcal segueix viva. I també aviva a les localitats. El servei comarcal s’encarrega de la preparació de la prova, del sanejament i de la neteja de camins que preserven la naturalesa municipal.

Com ja és habitual en aquest tipus d’esdeveniments esportius, l’organització realitzarà controls d’avituallament i assistència al senderista durant el recorregut. A la fi de la caminada hi haurà de dinar i obsequi per a tots els participants inscrits. Les inscripcions, per participació individual o en grup, es poden realitzar a través del formulari online fins al pròxim 11 de març.

PAULA VIVER
Mitjans