Logotips d'organismes oficials

Els pilots de enduro i trial del Matarranya reprenen els entrenaments

Amb l'entrada en la fase 1 els pilots ja poden desplaçar-se a Centres d'Alt Rendiment Esportiu fora de la seua província

Les competicions del món del trial i enduro també es troben suspeses. / Foto: J. Puig

Les disciplines del enduro i trial també han parat per complet durant l’estat d’alarma sanitària. Des d’el mes de març passat, els pilots dels campionats d’Espanya i Aragó han hagut de baixar-se de les motos. “En el nostre cas, amb un esport que no comporta el contacte físic, vam creure en un primer moment que podríem seguir endavant, alguna cosa que no ha estat així”, va explicar el pilot del Matarranya Raúl Guimerá.

Els pilots han continuat entrenant durant aquests mesos, asseguren. Encara que no poguessin fer-ho damunt dels seus vehicles, Guimerá va afirmar que els entrenaments de condició física han estat indispensables. Aquest mateix dilluns, amb l’entrada de gran part del territori nacional en la fase 1, els pilots ja poden desplaçar-se a Centres d’Alt Rendiment Esportiu fora de la seua província, o continuar entrenant a l’aire lliure seguint les indicacions per a esportistes federats. Els pilots poden entrenar durant les franges horàries permeses, dues vegades al dia i sense presència dels entrenadors per a evitar així qualsevol tipus de contacte físic.

Les competicions podrien reprendre’s al final d’estiu, tal com va apuntar el pilot. Alguna cosa que encara està per veure, “encara que no comporti el contacte directe, és cert que necessitem la presència de mochileros i jutges”. Les carreres pendents podrien no arribar a realitzar-se. L’apretat calendari d’aquesta temporada potser no done temps al fet de que totes les seus de les competicions puguen arribar a celebrar-se i hagin d’esperar a 2021.

PAULA VIVER
Mitjans