Logotips d'organismes oficials

La quarta edició de la Tastavins Trail haurà d’esperar al pròxim any

Després de l'edició anterior la Tastavins Trail havia aconseguit homologar el recorregut perquè fos Campionat d'Aragó de Clubs

Al llarg de les tres últimes edicions el certamen esportiu ha mobilitzat a gairebé 1800 esportistes. / Foto: J. Blanch

La competició de carreres de muntanya Tastavins Trail tenia prevista la seua celebració per als pròxims 2, 3 i 4 d’octubre d’este 2020. No obstant això, la quarta edició de l’esdeveniment esportiu de Pena-roja de Tastavins haurà d’esperar al 2021.

La situació actual resultat de la COVID-19 ha portat als organitzadors a cancel·lar esta cita anual, “la sensatesa i postura lògica era esta”, va assegurar Luis Lizana, organitzador de l’esdeveniment. Una decisió conjunta amb l’Ajuntament de Pena-roja, “no podem generar un esdeveniment que pugui ser un petit rebrot tal com està la situació”, va explicar Lizana.

Al llarg de les tres últimes edicions el certamen esportiu ha mobilitzat a gairebé 1800 esportistes de diferents perfils, tal com va afegir l’organitzador, “era una prova esperada per corredors trail i senderistes de les comunitats veïnes, perdem un cap de setmana important”.

D’altra banda, després de l’edició anterior la Tastavins Trail havia aconseguit homologar el recorregut perquè fos Campionat d’Aragó de Clubs. Un factor que ajuda a consolidar la prova al mateix temps que contribueix en la dinamització de territori. “Quan una prova adquireix dimensió de Campionat ens trobem amb persones o clubs que vénen a entrenar la prova i a veure el recorregut”. No obstant això, queda en incògnita si la competició entrarà també en esta categoria en la seua pròxima edició.

Com a alternativa, des de la Federació Aragonesa de Muntanyisme proposen el Desafío Trail de Muntanya Aragó 2020 amb l’objectiu de mantenir l’esperit d’esta mena de competicions. El desafiament anima a realitzar els recorreguts de les dotze carreres de muntanya homologades a Aragó de manera autònoma. Els participants rebran diplomes i trofeus en funció dels recorreguts completats.

JOSÉ BLANCH
Mitjans