Logotips d'organismes oficials

La Freixneda acull un Campus esportiu de Trial amb participants de tot el territori nacional

Els participants del Campus provenen de zones molt diverses com Pamplona, Alacant, Barcelona o Andorra. | Fotos: J. Puig

En els últims dies La Freixneda ha sigut la seu d’un Campus esportiu de Trial per a joves aficionats a este esport. I és que la localitat presenta bones característiques per a realitzar Trial, “tenim molta sort de ser ací en La Freixneda en este terreny meravellós per a fer Trial, tot el terreny és brutal per a este esport”, assegurava el professor del Campus Marcel Justribó, diverses vegades campió en categories inferiors i campió d’Europa de Trial.

Els participants del Campus provenen de zones molt diverses com Pamplona, Alacant, Barcelona i fins i tot Andorra. De fet, van ser els mateixos esportistes els que es van comunicar entre ells per a poder organitzar el campus, “el trial és un món molt xicotet i al final tots ens coneixem, molts d’ells ja es coneixien entre ells”, explicava Justribó.

La pràctica esportiva de Trial de manera lliure està prohibida i La Freixneda compta amb un espai habilitat per a això. En este sentit, tal com va declarar el professor del Campus, “és un 10 per a este esport poder trobar això en un poble, tant de bo es poden repetir més edicions”.

Els participants del Campus es troben allotjats en una casa en el centre del poble. La seua jornada de treball inicia a les 8 del matí amb l’esmorzar i posterior recollida de motos i posada a punt d’estes. Posteriorment realitzen un escalfament i inicien el Campus marcant passos i zones. Durant estes activitats els participants també tenen temps lliure per a poder practicar de manera autònoma. Al voltant de migdia els esportistes prenen un bany en les piscines municipals de La Freixneda, i, havent dinat, entorn de les 5 de la vesprada continuen fins a les 8 practicant Trial.

JOSÉ BLANCH
Mitjans