Logotips d'organismes oficials

El futbol base i el regional esperen indicacions per a poder iniciar les lligues

La competició regional podria iniciar-se el cap de setmana després del Pilar

Calaceit, Massalió i Vall-de-roures seguiran jugant a Regional. | Foto: P.Viver

Ni els nous calendaris esportius ni la pretemporada ni els equips de futbol estan este any en marxa per a començar amb el que seria la temporada 2020/2021.

El futbol regional hauria començat la lliga el primer cap de setmana de setembre. Una lliga que de moment no donarà el tret d’eixida a l’espera de rebre notícies de la Federació Aragonesa de Futbol sobre el seu possible desenvolupament més endavant, previsiblement després de les Festes del Pilar.

De moment, els clubs del Matarranya no estan realitzant entrenaments ni partits de pretemporada, seguint amb les recomanacions de la Federació. Així i tot, en cas que la lliga començara en els pròxims mesos, la supervivència dels clubs seria un dels pilars fonamentals. “Es podrien realitzar PCR a tots els jugadors. Així i tot, cadascun d’ells tindria diàriament contactes amb el seu cercle laboral o amistós”, va assegurar Rocío Zapater, delegada del Consell d’Àrbitres del Baix Aragó. En este sentit, la realització de les proves no asseguraria la salut dels components de tots els equips en cada jornada. A més, la salut econòmica d’estos clubs de futbol passa per la recaptació setmanal durant els partits. La presència de públic és un dels factors determinants per al futbol regional. “Si al futbol regional no hi ha públic, no té sentit”, va admetre Zapater.

La pròxima lliga regional mantindrà als 3 equips del Matarranya, de Vall-de-roures, Calaceit i Massalió, en una competició que conservarà als mateixos equips que la temporada passada excepte els ascendits Albalate i Maella, a l’espera que es confirme algun altre club.

El desenvolupament de la temporada del futbol base depén en gran part de la Federació Catalana, que durant els últims mesos ha delegat la responsabilitat en cada club, oferint-los la possibilitat d’entrenar sense fer-se responsable dels possibles contagis. L’inici de la temporada es preveu que siga correlatiu amb l’inici del curs escolar i les primeres mesures al respecte.

REDACCIÓ
Mitjans