Logotips d'organismes oficials

Puyo es llança a la categoria superior deTR3 i recull bons resultats

A només una prova de la fi del campionat, el pilot va apostar per medir-se en una categoria superior

Puyo durant la prova de l'any passat a Vall-de-roures. | Foto: J.Puig

El motociclisme ja ha représ la seua activitat després de l’aturada de l’estiu. El Campionat d’Espanya de Trial va disputar el passat cap de setmana una nova prova d’esta modalitat a la província de Girona en la presència d’un únic representant del Club Trial Matarranya.

Sergio Puyo va competir en la categoria de TR3, un nivell superior al que habitualment assistix el pilot. La impossibilitat de poder emportar-se el campionat en una categoria inferior li va abocar a enfrontar-se a un major nivell. “Com no tenia opcions a lluitar pel campionat, vaig decidir medir el meu nivell”, així i tot, “va ser un trial en el qual em vaig trobar còmodo”, va admetre. Un nivell que també li va repercutir a nivell físic, exigint-li una major implicació i en el qual finalment va recollir un sèptim lloc. En este sentit, el pilot va admetre que “la veritat és que hi ha diferència, són zones molt més dures”, en comparació amb la seua categoria habitual, TR4. Els millors registres els va marcar Puyo en la primera volta del dissabte i la segona del diumenge. “Amb una mica més de sort hauria pogut pujar al podi”, va dir el pilot. Encara així, Puyo va aconseguir sobreposar-se el passat cap de setmana a la pilot Berta Abellán, una de les dones més reconegudes en este esport, que va marcar una vuitena posició.

La prova, disputada a Ripoll, va ser una competició lliure de públic i comptant amb totes les mesures de seguretat. “El fet de tindre públic que et done suport i t’anime és indispensable, ja no sols per la mateixa competició sinó per l’ambient de carrera durant tot el cap de setmana”, va admetre Puyo. Per a la identificació dels pilots es va utilitzar un nou sistema de marcatge a través de mòbil gràcies a un xip integrat amb les motocicletes.

En la prova disputada de Girona i la suspensió del campionat a Galícia, el Campionat d’Espanya 2020 es clausurarà en la pròxima prova que se celebrarà a Cal Rosal. La prova del Matarranya del Campionat d’Aragó, que haguera tingut lloc a Massalió, no es realitzarà.

REDACCIÓ
Mitjans