Logotips d'organismes oficials
blank

Cap equip del Matarranya participarà en la competició de Futbol Regional

Els representants dels equips van assegurar que serie una lliga "sense sentit", econòmicament insostenible i perillosa en l'àmbit sanitari

Per al moment Vall-de-roures continue entrenant tot i que no competirà, deixant la porta oberta segons com evoluciono la situació. | Foto: NDM

Ni Calaceit, ni Massalió ni Vall-de-roures tindran enguany futbol regional en els seus terrenys. Els tres equips del Matarranya han acordat en els últims dies no participar en la competició que la Federació Aragonesa de Futbol va deixar a les seves mans. El màxim regulador del futbol a Aragó va comunicar en les passades setmanes la possibilitat de començar la competició, encara que diverses setmanes més tard de l’habitual. Tot i que finalment uns sis equips de la província sí que competiran enguany, cap de les esquadres del territori formarà part de la competició.

Així ho van decidir els equips de Massalió i Calaceit en les últimes setmanes, mentre que la directiva del Club de Futbol Valderrobres va esperar fins a les últimes setmanes per a finalment decidir la no participació en la competició. El Club de Futbol Valderrobres, de moment, deixa la porta oberta a adherir-se posteriorment a la lliga si la situació millore. Mentrestant, Manuel Bel es farà càrrec dels entrenaments durant les pròximes setmanes. “Estarem pendents de com evoluciona la situació”, va assegurar el president del club, Luis Gascón.

Un dels motius principals pels quals els equips han decidit no competir és per la falta de recursos econòmics. Els límits d’aforaments i el tancament dels bars dels camps de futbol tallen una de les fonts principals d’ingressos dels clubs de la regional. Al que se suma la gran presència d’equips pròxims a la capital provincial, la qual cosa assegura diversos desplaçaments llargs durant la temporada. De moment, a les primeres trobades no podrà assistir públic.

La situació es percep com a “insostenible” també en l’àmbit sanitari en una competició que junta cada cap de setmana a aficionats a este esport però que exerceixen la seva tasca laboral en empreses externes a estos clubs. Un contagi durant el cap de setmana podria repercutir directament als familiars i contactes pròxims de cada jugador.

Per a arribar a la decisió final, els equips del Matarranya es van desplaçar fins a Calanda, on es va celebrar una reunió extraordinària entre els representants d’alguns dels equips més pròxims entre si. Encara que no tots els equips van acordar en el moment la seva postura, es va preveure una lliga “sense sentit” amb llargs desplaçaments, partits sense afició i molt pocs equips. “El futbol dóna molta vida els diumenges als nostres pobles”, va assegurar Juan Carlos Caldú, president del CF Mazaleón.

D’aquesta manera, el Matarranya es quedarà durant tota la temporada sense futbol en els seus camps. Un fet històric que se suma a la cancel·lació d’actes de tota mena en la zona. El futbol en el Matarranya havia quedat en l’última temporada en tan sols tres de les fins a 5 esquadres que havien arribat a competir. Els equips de Cretes i Peñarroya de Tastavins van decidir no formar equip ja en els últims anys.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank