Logotips d'organismes oficials

El corredor de Mont-roig, Ángel Antolín, reivindica el Dia Mundial de la Diabetes en una carrera de muntanya

58 km i quasi 7 hores de carrera al terme de Mont-roig per donar visibilitat a la malaltia

Ángel Antolín acompanyat per amics i familiars durant la carrera per Mont-roig. | Foto: NDM

El passat dissabte, 14 de novembre, es va celebrar el Dia Mundial de la Diabetes, data que no va ser oblidada al Matarranya. Ángel Antolín, corredor de muntanya, va voler commemorar aquest dia realitzant una carrera per muntanya en el terme municipal de Mont-roig, una carrera de 58 KM que va tenir una durada de 6:40 h.

Aquesta carrera que va realitzar el passat 14 de novembre no és casualitat, ja que Ángel és diabètic des dels vint-i-dos mesos d’edat. L’objectiu és molt clar: demostrar que ser diabètic no impedeix dur a terme qualsevol activitat i portar una vida normal, amb l’únic inconvenient d’haver de portar un control i tindre en consideració les circumstàncies que poden afectar als canvis de la glucosa.

La situació sanitària que estem vivint actualment va impedir la participació de més gent. No obstant això, Ángel va estar acompanyat en tot moment per amics i dos germans, mentre altres familiars es situaven a la zona d’avituallament, proporcionant-los aigua i menjar. Com ell mateix afirma, el suport dels més propers és molt necessari, ja que cada dia realitza curses i fa deport i per este motiu és tan important mantenir un control i l’estat d’ànim alt.

Ángel és participant habitual de carreres per etapes o maratons per muntanya, però aquesta va ser la seua carrera més llarga fins al moment. Tot i tenir grans avantatges per ser coneixedor del terreny i el temps que tardava en arribar d’un lloc a un altre, una carrera així necessita preparació. En aquest cas, el corredor realitzava els entrenaments per la mateixa zona en la qual realitzaria la carrera, alternant dies de tirada alta perquè el cos s’acostume amb tantes hores d’activitat física, amb dies d’entrenaments més curts però més explosius per poder anar més ràpid.

I és que, l’estat d’alarma declarat en març va modificar completament el seu calendari, havent de cancel·lar tots els compromisos que tenia pendents fins juliol. Quant a la situació actual, Ángel indica que “sí que van sortint carreres, i les mesures que donen pareix que sí que donen resultat, però pareix que encara costarà tornar a allò que estàvem acostumats”.

A pesar de la situació en què ens troben, el corredor deposita esperança de cara al futur: “de moment seguir disfrutant de córrer. Segur que ja vindran carreres. Pensant en l’any que ve, a vore que es pot fer per al dia mundial de la diabetis perquè aquest any ens hem deixat per fer algunes coses que teníem pensades. Espero l’any que ve poder llevar-nos l’espineta”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank