Logotips d'organismes oficials
blank

El Matarranya en la segona temporada de “Senderos del mundo” de La2 de TVE

Torre del Compte, Beseit o La Freixneda seran alguns dels punts de partida del nou reportatge de La 2

El diputat de Turisme de la DPT Diego Piñeiro amb l'equip del programa "Senderos del mundo". | Foto: NDM

La província de Terol estarà un cop més present en la segona temporada de la sèrie internacional “Senderos del mundo”, coproduïda per RTVE i la companyia Orange Productions per a La2 de TVE. Després de l’èxit d’audiència que va tindre la cadena pública amb el reportatge gravat a les comarques de Gúdar-Javalambre i el Maestrazgo, Turisme Diputació patrocina una nova ruta que recorrerà les comarques del Baix Aragó i del Matarranya.

El diputat de Turisme de la Diputació de Terol, Diego Piñeiro, ha visitat el rodatge en la seua en Alcanyís, quan la protagonista es dirigia cap al Centre Buñuel Calanda. Per a la definició de la ruta, Turisme Diputació ha comptat amb la col·laboració de les àrees de turisme de les comarques visitades. Els reportatges del programa destaquen el paisatge, el patrimoni, les ofertes d’oci o la gastronomia.

Piñeiro ha assegurat que, amb aquesta mena d’actuacions, “l’objectiu de Turisme Diputació és donar a conéixer els nostres recursos turístics al major nombre de persones possible. Volem ser ambiciosos amb les nostres inversions i, dins de les nostres capacitats econòmiques, arribar a audiències potencials molt grans”. Per a això, ha assegurat el diputat, que el pressupost de la Diputació de Terol en 2021 augmenta la partida per a la comunicació turística “com a mitjà de reforçar la marca #SienteTeruel, aprofitant l’èxit de la nostra campanya de promoció i atesa una conjuntura que ens obliga a posicionar-nos amb força davant el final de la pandèmia”.

Com en el rodatge anterior, Ana Campos és la presentadora de la sèrie que torna a recórrer les terres de Terol. Ciclista experimentada, utilitza la bicicleta per a desplaçar-se per les dues comarques del Baix Aragó. El reportatge comença a l’entorn de l’Estanca d’Alcanyís, on es fa ressò del projecte “Sport center” per als amants del triatló i recorre altres recursos turístics de la ciutat com el castell dels Calatravos o el Museu de la Màgia. A més també han visitat la nevera de Valdealgorfa, com una de les seus de la ruta de “las Bóvedas del Frío”, o el museu dedicat a Luis Buñuel en Calanda.

A la comarca de Matarranya, l’equip del programa “Senderos del mundo” ha recorregut la Via Verda de Val de Zafán al seu pas pel pont de Torre del Compte, i ha arribat fins al “Parrizal” de Beseit. A més, la presentadora ha gaudit de la tirolina de Fontdespatla i, en l’apartat gastronòmic, ha fet parada al Convent de la Freixneda.

“Senderos del mundo” és una coproducció de RTVE i Orange Productions que mostra rutes dels cinc continents sota la mirada de tres personatges: Amador, un aventurer sense límits; Ana, ciclista experimentada; i Juan, viatger nat que recorre el món al costat del seu gos Molles. La producció està dirigida pel realitzador i periodista espanyol Juan Frutos.

Després d’una primera exitosa temporada de 13 capítols, amb 39 rutes nacionals i internacionals, s’estan duent a terme els rodatges de la nova temporada, que s’emetrà al llarg de 2021. Terol compartirà temporada amb destinacions nacionals com Extremadura, Castella i Lleó i Andalusia, on es mostraran algunes rutes de la Xarxa de Camins Naturals; i destins internacionals com Alemanya, Costa Rica o Dinamarca, entre altres.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank