Logotips d'organismes oficials

Dani Pedrosa visite els participants del MotoStudent que s’ha celebrat a Motorland

La competició ha reunit enguany més de 800 estudiants i docents, procedents de 16 països i 70 universitats diferents

Durant la seua visita al circuit de Motorland, Pedrosa va estar amb els estudiants de MotoStudent. | Foto: NDM

La competició d’enginyeria universitària MotoStudent, impulsada per Technopark i Motorland Aragón, va reunir al llarg del passat cap de setmana a més de 800 estudiants i docents, arribats de 16 països diferents, i amb la participació de 70 universitats. L’entusiasme dels jóvens enginyers, que creen projectes de motocicletes de competició dins de la seua formació, va ser encara més fort quan divendres els va visitar, per sorpresa, el pilot i actualment provador de motos Dani Pedrosa, qui va estar per Motorland.

Durant la seua visita al circuit de Motorland, Pedrosa va estar amb els estudiants, amb responsables de l’organització de MotoStudent i amb l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, que també va voler conèixer de primera mà l’experiència docent i esportiva. L’expilot de MotoGP, amb la seua pròpia motocicleta KTM, va participar en les proves de divendres de MotoStudent 2021, i va demostrar que continue en plena forma competitiva. Sobre la seua visita als estudiants, Dani Pedrosa es va mostrar molt content i va concretar que «és molt bonic veure la gent que vindrà en el futur, que li pose tantes ganes al món de la moto, que és el que m’agrade des de petit i que m’agradarà tota la vida, i ara que estic tan ficat en el tema de desenvolupar la moto amb KTM és bo compartir este moment amb els jóvens i futurs enginyers, perquè tinc una mica més coneixements tècnics que abans».

Sobre l’experiència de MotoStudent, el pilot va valorar que «per a ells és un moment molt especial després de tant de treball, i per a mi és bonic veure tanta gent jove aquí; he estat mirant les motos i tenen molt bona pinta, han fet unes motos molt xules, alguns amb unes idees realment particulars, així que és bo, perquè passen d’estar pensant-ho en un paper a aplicar la pràctica, que és al final una qüestió molt important, perquè moltes vegades en la pràctica te trobes problemes i traves que són difícils de superar, i exercicis com este són els que et preparen per al futur».

També va valorar molt positivament la trajectòria de MotoStudent i la visita de Dani Pedrosa l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, que va apuntar que «per a natres, MotoStudent és un projecte molt especial per diferents motius. Primer de tot, perquè també té este element internacional. Ara mateix tenim aquí a persones de 16 països diferents i més de 70 universitats. Per tant, és una proposta que atrau gent de tot el món. En segon lloc, perquè signifique segurament l’essència del que ha de ser Motorland i Technopark, que és combinar la formació, l’educació, la investigació i la innovació amb la competició». Per a Ignacio Urquizu, «Motorland, quan va nàixer, juntament amb Technopark, tenia este objectiu, i gràcies a MotoStudent s’està complint amb molt d’èxit. Cada vegada tenim més marques i més patrocinadors, i més universitats s’estan arrimant i això està agarrant una dimensió molt rellevant».

L’alcalde va citar també que «per esta rellevància, avui hem tingut la visita sorpresa de Dani Pedrosa, que ha vingut a este acte i ha estat amb els estudiants, de manera que és senyal que efectivament MotoStudent no sol s’està consolidat sinó que és un element de referència per als millors de món». Al mateix temps, Urquizu va remarcar que «MotoStudent s’està celebrant amb tots els protocols de seguretat en el context actual. L’organització, dins del que és el món covid, està sent molt bona i és una demostració que efectivament podem plantejar-nos el que vulguem fins i tot en les pitjors circumstàncies possibles».

REDACCIÓ
Mitjans